"Főszerkesztői felkérést kaptam, a konkrét terveimet ezen a héten, a rovatokkal külön értekezleten fogom ismertetni" – ennyit mondott az Origo kérdésére Petán Péter, a Magyar Hírlap új főszerkesztője.

A Stefka Istvánt váltó új főszerkesztő nem kívülről érkezett, hiszen Petán Péter az idén már megbízott főszerkesztő-helyettesként dolgozott, valamint a belpolitikai rovatot is vezette. Petán eredetileg sportújságíró, a Forma-1 Magyar Nagydíj sajtófőnöke.

A Magyar Hírlap Széles Gábor milliárdos nagyvállalkozónak az Echo TV-t is magában foglaló médiabirodalmának része. A lapot 2014 második negyedévében már nem auditálta a MATESZ, addig viszont a példányszám rohamos csökkenése látszott – teszi hozzá az Origo.

Széles Gábor a főszerkesztőváltással kapcsolatban az MTI érdeklődésére közölte: a döntést részben az indokolta, hogy Stefka Istvánnak újabb feladatot szánnak, részben pedig az, hogy a lap online és nyomtatott szerkesztőségének hatékonyabb működése érdekében bizonyos belső átszervezéseket hajtottak végre.

Stefka István állítólag a lapnál marad, és tiszteletbeli főszerkesztőként az újság társadalmi, gazdasági kapcsolatainak építése, a lap hírnevének öregbítése lesz a feladata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.