Bár a Fidesz-KDNP kormány által delegált tankönyvekben démonként jelenik meg a Coca-Cola, ez a világ második legnagyobb élelmiszeripari cég.

A HVG összegyűjtötte azt a tíz élelmiszeripari vállalatot, amelyek ma a világ legnagyobbjai, a legtöbb embert szolgálják ki és foglalkoztatják. Az első és legnagyobb, a sokunk által kedvelt tea, a Twinings márka forgalmazója, 112 ezer munkavállalóval. A második a sorban a kormány által nyomtatott tankönyvekben szidalmazott, de Orbán Viktor által támogatott vállalat, a Coca Cola, amely 130 ezer embernek biztosít megélhetést. A harmadik a szintén sokat citált Danone-csoport, ők 104 ezer embernek adnak munkát.

Ettől a 10 cégtől függ az élelmiszerellátásunk

A bevételek alapján rangsorolt vállalatok között szerepel a Pepsi, a Mars, az Uncle Ben's is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mekkelek
Magyarázza el valaki hogy miért függ a Coca-Colától az élelmiszer ellátásunk? Van benne valami (és a többi üdítõitalban) amire szüksége van az emberi szervezetnek? Én is iszok néha ilyeneket, de ha életemben soha nem innék nem hiszem hogy hiányozna...
Desischado
A képet nézve arra gondoltam, hogy akadna a cola a torkán! És érdekes, itt magasztalja, a könyvben meg szidja a céget! Van ennek a lénynek akár csak egy hangyabolhányi őszinte pillanata? Szerintem nincs, soha nem is volt!
És engem is érdekelne Mekkelek kérdése, mennyiben függ az élelmiszer ellátásunk például a Coca-colától?
világlátó
A korabeli húsipar, tejipar, a malmok, a sütőipar, a konzervgyárak, egyéb zöldség - gyümölcs feldolgozó üzemek, cukorgyárak, a vidéki mezőgazdasági szervezetek, állami gazdaságok, hűtőházak,, söripar, borászatok, a szerencsi csokoládégyár, és más hazai édesipari termékeket gyártó cégek mind a rendszerváltás és az EU.belépés kvótarendszere áldozatául estek. Ahogy a szaküzletek, ezrei. Áldozatul esett a vidéki termelési, termesztési kedv is, egész generációk estek ki ebből a hazai csodából. Százezrek dolgoztak, akkor, úgy és azzal, ami akkor rendelkezésre állt. Bizonyára nem állt volna meg az idő, ha úgy marad. Biztosan bejöhetett volna a coca cola is, meg az Uncle Ben's is valamilyen mértékben javítva a választékot, ahogy a most felsorolt 10 élelmiszerellátó multi is.Ez volt az ország totális kiszolgáltatása időszaka. A stratégiai szerződések a világon semmit nem érnek. Kormányfői propaganda az egész. Az élelmiszer stratégiai áru. Ennek van súlya, értelme, fontossága.Minden más csak a globalis gazdaság mellékterméke. Ha záros határidőn belül nem történik ebben a legfontosabb kérdésben változás, az nemzetbiztonsági kérdéssé válhat. Az ország élelmiszerellátása nem függhet a felsorolt multikkal való " stratégiai " jóviszonyunktól, amúgy is hazaviszik a nyereséget, de ha fejlesztenek is, az is a még magasabb profit érdekében történik, ne legyenek illúzióink. Az élelmiszer és az ívóvíz mára egy ország biztonsága. A gáz csak ez után jön, nem is szólva a nukleáris energiaközpontokról, aminek minden eleme külön gond és veszélyforrás. Remélem egyszer csak megvilágosodik a hazai kormányok számára a legfontosabb tennivalójuk. Ha a munkavállalók számát nézzük, ez a 10 talán 500 - 700 ezer dolgozót foglalkoztathat. A korabeli " népgazdaság szorosan az élelmiszerhez kapcsolható termelő állománya több millió lehetett. Ha más oldalról nézzük, csak a Mindenható tudja igazán, hányan dolgoznak külföldön, / talán éppen a felsorolt cégeknél /erősítve az EU. boldogabbik felét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.