Politikai célú hecckapmpány a tankönyvek tartalma körüli botránykeltés – mondta újságírói kérdésre a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Tatabányán, ahol a tanévkezdés tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót.

"Ez egy olyan öncélú és politikai célokat szolgáló hecckampány, amelyben konkrétan az ellenzék a gyerekeket és a szülőket használja fel, amikor egyébként a tankönyvellátás megvalósulása nyugodt ütemben zajlott" – tette hozzá Czunyiné Bertalan Judit.

Látta szakember a véres baltát

A tankönyvek tartalmában kifogásolt részeket az államtitkár kiragadott példáknak nevezte, kijelentve: "egyetlen egy tankönyv sem volt az elmúlt ötven évben ideológiamentes, egyetlen egy tankönyv sem volt olyannyira kifogásolhatatlan, ami nem tartalmazott volna direkt dolgokat".

A politikus elmondta, véleménye szerint a tankönyveknek értékek mellett kell a tudáshoz eljuttatni a gyereket, majd hozzátette, a tankönyvek kifogásolt részeiről szakmai állásfoglalást kell kérni, "de nem gondolom, hogy ezek a tankönyvek úgy kerültek volna a piacra, hogy nem látta volna őket szakember" – fogalmazott.

Az államtitkár ismertette, hogy a minden megyét érintő körútjának tapasztalatai alapján előkészíti a megyeközponti tankerületek megerősítésének tervét. Ezek a tankerületek a kormányhivatalokkal együttműködve közvetítő szerepet töltenének be a járási és a központi oktatásirányítás között.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, a jövőben mentesítik az igazgatókat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak való folyamatos adatszolgáltatástól, a feladatot a tanügyigazgatás szervei látják majd el.

Minden a legnagyobb rendben

"A tanév indítása minden megyében, minden iskolában nyugodt körülmények között folyt. A tankönyvek rendben eljutottak az iskolába, minden iskolában megfelelő számú pedagógussal, a megfelelő eszközökkel indult a tanév" – mondta el a az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vadlaci
@Yoda69: Sajnos nem így lesz, mert nincs erő, amely a jelenlegi fidesz nyomulást megállíthatná. Baromi jó a propagandájuk, amely mások lejáratására irányul. / Náluk ez a keresztény Magyarország/.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Agyhalott barmok és fidesz hívők kinevelését célozza meg ez a förmedvény! És miféle "szakember" látta ezeket?! Atyaisten, szakember?!?!?! Inkább fidesznyikes, ez az igazi státusza!
Tulipánfa
"de nem gondolom, hogy ezek a tankönyvek úgy kerültek volna a piacra, hogy nem látta volna őket szakember" – fogalmazott.
Feltehetően jól gondolja. Az a baj, hogy a maga helyén az is egy karierista, kontraszelektált nemzetvezető hívő, mint az államtitkár asszony.
Yoda69
@Vadlaci: Igazad van, egyhamar nem lehet oket demokratikus uton elzavarni. Valami nagyon nagy gebasznak kell tortennie, hogy eltakarodjanak. Sajnos igy is ugy is Magyarorszag es a magyar nep issza meg a levet a fideSSes amikfutasnak.
coyote3
Hát ezt a Czunyinét sem lopnák el az eszéért...
mate03
@esdi: Azt hitten,Hofman Rózsánál,nincs,lejjebb!Tévedtem!
esdi
@mate03: Képzeld el azt a szitut, ami országos! a normális, szakmailag expert beosztottnak finoman szólva bólogatnia /amúgy kussolnia/ kell töredék fizetésért, mert ha véletlenül elmondaná a véleményét, azonnal lapátolnák...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.