A NAV közleménye szerint a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a NÉBIH, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai végezték az összehangolt ellenőrzést a budapesti Nagybani piacon.

Ellenőrizték a behajtó tehergépjárműveket, próbavásárlásokat tartottak, és eredetvizsgálatokat végeztek, leellenőrizték a foglalkoztatottakat a kereskedőknél. 

A jelentés szerint a NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei két feljelentést tettek költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az egyik esetben 228 millió forintos adóhiányt állapítottak meg egy zöldség- és gyümölcskereskedőnél. A másik feljelentést ugyancsak adóelkerülésből, valamint fiktív adóbevallásból származó 54 millió forint adóhiány miatt tették a NAV pénzügyi nyomozóihoz. 

Eredetvizsgálatok több mint felénél nem tudtak a kereskedők igazolást bemutatni, hogy honnan van a termék, de a próbavásárlások zömében problémamentesen zajlott minden. A Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága 37 ellenőrzést végzett, 10 esetben jogsértést állapított meg, jellemzően jelöletlen áru miatt. Mindezen felül elrendelték 1200 kiló őszibarack, 1000 kiló burgonya megsemmisítését, és 500 kiló fokhagymát lefoglaltak. A Készenléti Rendőrség közlekedési szabálysértés miatt hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 90 ezer forint értékben. Többnyire a forgalmi engedély, illetve a jogosítvány érvénytelenségét, a kötelező biztosítás hiányát kellett szankcionálni és előfordult, hogy bukósisak nélküli motorost büntettek a rendőrök.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
akkor ezt is kifogják nyírni kell valamelyik csókosnak
a Nagybani piac !
human
Jogosnak is tartanám, ha a NAV szóba állna Horváth Andrással és az évi 1000 milliárdos áfacsalókat elkapnák. De addig az ilyen akciók csak hiteltelenítik a NAV munkáját. Olyan mintha a NAV nem tűrné a konkurenciát. Itt ekkora erőkkel fel tudnak vonulni, az áfacsalókról meg hallgatnak.
human
Gyanítom, hogy a NAV az áfacsalások elévülése miatt húzza az időt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.