Matolcsy György írásbeli kérdésre adott válaszából kiderül, az Eiffel Palace megvásárlása elsősorban üzleti befektetés volt, ráadásul kihasználták a nyomott ingatlanpiaci árakat, kedvező áron vették az ingatlant – írja a hvg.hu.

Kunhalmi Ágnes azt a kérdést tette fel a jegybankelnöknek, hogy "Luxusiroda-üzlet mint jegybank tevékenység?". Matolcsy erre azt közölte, hogy az MNB elsősorban üzleti befektetésként, аz ingatlanbefektetésből származó előnyök kiaknázásával vásárolta meg az Eiffel Pаlaсe irodaházat, egyrészt annak érdekében, hogy fenntartható módon biztosítsa pozitív mérlegét, tehermentesítve ezzel аz államháztartást.

A jegybankelnök szerint emellett kihasználták a nyomott a ingatlanpiaci árakat, és így kedvező áron jutottak hozzá az ingatlanhoz – olvasható a lap cikkében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezt mondta ez az idiota a MOL reszvenyekre is, amik most a felet erik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@tivoli: jó kezdem még egyszer kivonatolva, mert rohannom kell...
"Teszem azt, van némi fölös pénzem. Ha én azt a szalmazsákban tartom, akkor semmi hasznát nem veszem nem igaz? Viszont fektethetem valamibe, ami értékálló, mongyuk műtárgy, festmény, ingatlan. "
oké legyen ingatlan...mondjuk van fölös 20 milliárdod...be akarod fektetni...
körbenézel a nyomott árú ingatlanpiacon...
megtetszik egy pár...megveszed őket...
mondjuk ami ér 11-12 milliárdot azért 18-at fizetsz...meg még veszel egy párat kb 2 miliárdért mondjuk tiszaroffon...és más helyeken...
utána elajándékozod őket...
mondjuk egy év múlva szükséged lenne pár milliárdra...az előbbi ügyletből vezesd le nekem miért is volt jó befektetés, és hogyan szerzel pénzt ha kell ezek után...
lehet unortodox módon is, mert megértem azt is...mondjuk új adókat vezetsz be... mert ugye kell a pénz...de ez akkor sem magyarázza meg, hogy az ingatlanbiznisz miért is éri meg...
a tegnap, 10:56 válaszra meg...
mondod pártsemleges vagy ...így 5 évvel lassan a 2010-es forradalom után, ha tényleg az lennél vernéd te is magad a földhöz, hogy a korrupció, védelmi pénz ilyen állami formákat és szabályozásokat kapott...tehát tényleg semlegesnek tekinted magad?
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:34
A zárójelben írtakoz: :-))
Nyugodtan mondj amit akarsz, nem foglak érte vádolni. de mosakodni se. A véleményem az enyém, és nem attól függ, hogy te mit gondolsz.
Az állam nem az itt élő emberek összessége, akikre te gondolsz, az az ország népessége, s akiknek ha tetszik, ha nem, azt kell tenniük amit az állam előír nekik.
tivoli
@bundi: ma, 11:36
Vannak könnyen mobilizálható vagyontárgyak is megszorulás esetére, mondjuk egy-két részvény, műtárgy, ez-az. Hatalmas ingatlanok vagyonmentésre alkalmasak.
A második megjegyzésed kicsit fura. Ez a gazdasági struktúra nem fidesz találmány, száz, meg száz évekkel ezelőtt is így mentek a dolgok. Aki közelebb volt a tűzhöz, aki meg tudta fizetni a gazdaságban való részvételét, csak az tudott boldogulni. S így megy ez az egész világon.
bundi
@tivoli: oké mégegyszer...mert ismétlés a tudás...
Ha valaki az általa vezetett közintézmény úgymond 26 milliárdos nyereségéből 20-23milliárdért ingatlant vesz majd azt elajándékozza tehát az onnantól már nem az övé.. és még 200 milliárdot hozzácsap...na ezt higyan magyarázod...ezt hogy fogja később mobilizálni...tudod mit akarok hallani...én meg sejtem te mit nem akarsz mondani pártsemlegesen...
tivoli
@bundi: ma, 12:59
:-))
Hívd már fel Matolcsyt, hátha ő el tudja neked magyarázni érthetően, én nem ismerem a szerződés összes kisbetűs részletét.
bundi
@tivoli: igazából nem a kisbetűs részt kérdeztem csak azt hogy ha vesz az mnb valamit és elajándékozza az miért jó és megtérülő befektetés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.