Te melyik szülőtípus vagy? Aki megszidja, vagy aki jó szándékkal motiválja gyermekét? Gyermeked eredményt értékeled inkább vagy az igyekezetét? Minden kiejtett szónak komoly súlya van, nem mindegy hát, hogy mit és hogyan mondunk gyermekünknek, ha virágzó és boldog gyermekkort szánunk számára.

Forrás: szuloklapja.hu
Feltöltő: nagyildiko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az biztos, hogy a támogató, biztató szülő gyerek magabiztosabb lesz. Ha a gyerek jól csinál valamit nem szabad dicséret nélkül hagyni, mert természetesnek vesszük, hogy mondjuk segített az otthoni munkában, vagy megírta a háziját. Mert ha csak a hibáiról kap visszajelzést, akkor csak negatív élményei lesznek és felnőttként is negatív ember lesz.
tivoli
Minden gyerek vágyik elismerésre, ez ösztönzi őket jobb teljesítményre. Ha állandóan dicsérjük gyerekünket, nem motiváljuk.
A jól végzett munka öröme fogja őket magabiztosabbá tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.