A Jobbik és az LMP indulója vett részt a főpolgármester-jelölti vita egyeztetésén. A kezdeményező mellett Csárdi Antal LMP-s induló vett részt azon az egyeztetésen, amelyet a jobbikos Staudt Gábor indítványára tartottak egy esetleges főpolgármester-jelölti vitáról szerdán, Budapesten.

Staudt Gábor a megbeszélést követően elmondta: bár korábban három indulóhoz intézte kihívását – Tarlós Istvánt (Fidesz-KDNP) és Falus Ferencet (Együtt-PM) hívta még meg –, azokat is invitálni fogja, akiket a kezdeményezése óta vettek nyilvántartásba. 

Közölte, a vitát október 10-én, pénteken tartanák a televízió nyilvánossága előtt, ezért felkeresi a közszolgálati médiát, amelynek szerinte kötelessége teret biztosítani annak. 

Kifogásolta, hogy Tarlós István semmilyen visszajelzést nem adott, Falus Ferenc pedig annak ellenére, hogy közleményben jelentette ki, áll a vita elé, őt később levélben arról tájékoztatta: az összes jelölt részvétele nélkül szerinte nem érdemes vitázni. 

Csárdi Antal azt mondta, az LMP minden vitára nyitott, amelyen bemutathatják programjukat, és minél szélesebb vitát tartanának megfelelőnek. Mindkét jelölt megerősítette, bárkivel, akár ketten is leülnek vitázni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.