Bevezethetik a darts sportágat a magyar közoktatásba – hangzott el a Magyar Darts Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

Az eseményen Székely Pál dartsjátékos elmondta, Hollandiában és Angliában a darts nemzeti sport, a hollandoknál oktatják is az iskolákban, mivel fejleszti a gyermekek logikai készségét, s segít elsajátítani a matematikai alapműveleteket. Hozzátette, az itthoni felmérésekből kiderült, hogy a magyar gyerekek a legegyszerűbb matematikai műveletek, így az összeadás, a kivonás, a szorzás és az osztás szempontjából nagyon gyengén teljesítenek.

Bevezethetik a dartsot a magyar közoktatásba

"Ez adta az ötletet, hogy felkeressem a Microsoftot azzal a kéréssel, készítsen egy olyan számítógépes szoftvert, amelynek segítségével a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a matematikai műveleteket" – mondta Székely, aki ezt követően a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság támogatását is kérte ahhoz, hogy a darts oktatását bevezessék a mindennapos testnevelés részeként.

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kijelentette, a sportkormányzat legfontosabb stratégiai partnerei a gyerekek, ezért szívesen támogatnak olyan programot, amely a gyerekeket érinti.

"Úgy gondoljuk, hogy a sakk mellett kell egy másik logikai készségeket fejlesztő játék is az iskolákba" – tette hozzá Kiss Norbert.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Microsoft által készített szoftvert, amellyel a különböző darts játékokat, valamint az azokhoz kapcsolódó matematikai részfeladatokat lehet szimulálni.

Székely Pál a közeljövőben országjáró körút keretein belül mutatja majd be a szoftvert, és a darts sportágat számos iskolában.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha mar a lohatrol valo hatranyilazast nem tudjak oktatni lo- es nyil hianyaban...:o))

Marad a darts...

Mekkora idiota otletet tudnak meg feldobni, mint oktatando tantargyat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ha mar a lohatrol valo hatranyilazast nem tudjak oktatni lo- es nyil hianyaban...:o))

Marad a darts...

Mekkora idiota otletet tudnak meg feldobni, mint oktatando tantargyat?
nemkati
@karma1: Ne adj ötleteket! :))
A Jobbik (azt mondják 2018-tól ők jönnek) még bevezethetik a lóhátról hátranyilazást a tornaórán. Lányok választhatják a fonalfonást, kecskefejést.
Január
Érdekes ezelőtt hogyan tudtak megtanulni számolni az emberek? Talán vissza kellene térni a régi oktatási metodikákra, s azokat a mai helyzethez igazítva alkalmazni.
Nem minden rossz ami régi, csak ez a modern nagyképű világ azt hiszi... és eljutottunk oda, hogy nem csak számolni nem tud az ifjúság, hanem még az egyetemisták szövegértelmezésével is bajok vannak.
Folyik a butulás és a butítás. Mi lesz ennek a vége?
Január
@nemkati: A lányok tevékenysége még hasznos lehet.:)))
karma1
@nemkati: Csillagom, a lovas hatranyilazashoz nem lesz sem eleg lo, sem eleg nyil, de ha megis lenne mindketto, akkor meg terep nem lenne a gyakorlasra (ne felj, ki van ez talalva!...:o))), a fonalfonashoz, rokkazashoz szoveshez viszont gyapju kell, ami 1990 ota Magyarorszagon nincs, a meg vegetalo fonodakbol hazakuldtek a kubai vendegmunkas lanyokat, es attol kezdve Ma.o. csak bermunkaban dolgozta fel a Nemetorszagbol, Olaszorszagbol behozott gyapjualapanyagot. (Ezt elsokezbol tudom, mert gyapjubol szottem, amit kozvetlenul a gyartol vettem).

A kecskefejes pedig eleg maceras, mert a kecske igen ideges allat tud lenni,es bar a fejet egy kalodaba zarjak, hogy ne tudjon elmenni, azert a labait kivaloan hasznalja...:o)))
human
Csak tudnám, hogy mi a fenének kell ehhez a Micro$oft!?? Egy darts programot egy nap alatt össze dob egy középiskolás. Talán valamiért már a M$-t is tömni kell majd milliárdokkal nehogy elszegényedjen Bill Gates, aki 1 milliárd dollárt adott nászajándékba a lányának?
Írjanak ki pályázatot középiskolásoknak darts oktató program írására, amivel a számolási készséget is lehet fejleszteni. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg jó program születne.
karma1
A regi atkosban Kadar papanak a kedvenc sportaga a sakk volt, megsem tettek kotelezove, es nem csinaltak neki egy sakk-akademiat azonnal,... O valahogy nem eroltette ra a nepre a sajat hobbyjat,...

Tegnap lattam egy itteni tv-adasban, hogy valahol vilagbajnok lett egy kiwi pasi (mezei) szkanderozasban! (Altalaban ez is a kocsmakban lejatszodo, "Ki a nagyobb kan a bufeben?" cimu kerdest eldonto sport volt,...)

De ha mar a darts-ot akarjak behozni az iskolaba, akkor tuti, hogy a kocsmak allamositasa nem volt remhir: megvalositjak majd azt, csak nem tudjak meg, hogy mennyire melyre menjenek bele, mit tiltsanak es mit engedjenek meg a csokosoknak...
Yoda69
"Székely Pál dartsjátékos elmondta, Hollandiában és Angliában a darts nemzeti sport, a hollandoknál oktatják is az iskolákban, mivel fejleszti a gyermekek logikai készségét, s segít elsajátítani a matematikai alapműveleteket."

Szoval azert vezetik be mert segit a matematikaban.
1/ Nem lenne egyszerubb egy matektanart felvenni?
2/ A dartstablak ma mar elektronikus szamlaloval jonnek. Igy aztan sokat fog segiteni.
pityuka
Erre a kis időre, míg szét nem széled a nép már fölösleges.
eberti
Az itt a piros,hol a piros játék,a snóbli és a snúrozás is bekerülhet a közoktatásba...
micfild
@eberti: Szerintem még a Teke is.. vagy a Boowling... mert az olyaaanjóóóó.
perfekt
@karma1: szia.Ma 12:40 re:-))) :-))) Nem normális elmék, idióta ötletei---uram atyám hol élek??
Senara
Heti hány órába tanítanák , esetleges balesetekért ki viszi el a balhét ? Ja és a szülőket mennyivel terhelné eme okos ötlet ?
varrólány
Akkor már inkább a" Gazdálkodj okosan " társasjátékot!
leszúrt rittberger
Szoftver? Mihez, bazdmeg, a dartshoz? Egy olyan dobó szarság kell meg egy tábla.

Itt is van valami jó nagy lenyúlás a háttérben, kellett a Microsoftnak kitalicskázni egy kis pénzt, és köré építettek egy szép kis mesét...
KERKA
Nem bánom, de a korsó sört azért talán nem kéne:))
szandokan
@varrólány: Azt nagyon imádom a mai napig. Egyébként a darts fog tetszeni sokaknak, ha nem tetszik a tanár viselkedése, már dob is egyet Lakatos Józsika...
Vadlaci
Én azt gondolom, hogy a közoktatásba legelőször is az oktatást kellene bevezetni, mert talán ezért tartják fenn.
tivoli
@Vadlaci: A testnevelés nagyon fontos!
világlátó
Ami sok az sok. Itt minden , az oktatásban beosztást kapott embernek elment az esze.Számtalan okos dologról megfeledkezünk és behozunk ilyen ostobaságot.Még hogy a logika, meg a matematika. Talán úgy értendő, hogy amíg nem találok a közepébe, addig csak pohár sört kérek, aztán majd csak korsóval. Ez a sportnak nevezett játék a magányos emberek buta kocsmai szórakozása. Nem kell hozzá más csak sok elvesztegetni való idő, logikus , vagy nem, no meg sok aprópénz a töméntelen piához, ami pedig tisztán matematika. Egyszerüen agyrém, miket találnak ki, miközben gyerekeink között nő a funkcionális analfabéták száma. Ez lehet, hogy csak egy zseniális figyelem lekötő manőver az oktatási kormányzat részéről. Amíg ezen rágódunk nem ktritizáljuk a tankönnyvek belső tartalmát.
Vadlaci
@tivoli: Ezzel teljességgel egyetértek, de testnevelés már az én időmben is volt. A dobálás nem valami hegyes eszköz, hanem kislabda, súlygolyó,fagránát volt. Testnevelés címszóba egyébként sok sportág belefér. szandokan reális veszélyről szólt.
tivoli
@világlátó: Mi ezzel a probléma? Régen is úgy volt, ezután meg szintén, hogy a tehetősebb szülök gyereke tanulhat minőségi szinten. A többinek elég, ha megtanul írni-olvasni, oszt mehet cselédnek.
Visszarendeződni látszik a világ.
kkalman
Tessék mondani, a kormányban van valaki, aki ép elméjű?
Vadlaci
@kkalman: Jogos és nem indokolatlan a kérdés.
karma1
@tivoli: Hat hogyne, a testneveles nagyon fontos... A dartsot eddig fokeppen kocsmakban jatszottak feli pias manusok (tudom, mar nok is), hogy megmutassak, nincsenek is annyira beb@szva, meg eltalaljak a tablat...

Valoban, hany eves kortol fogjak oktatni, es a gyerekek ihatnak rovidet is, ha nem szeretik a sort?
karma1
@Yoda69: Es ha holnaptol valami hulye kitalalja, hogy a deneverszarnyas repules mar nem is extrem sport, elmeletileg mindenki csinalhatja, akkor azt is be fogjak vezetni? Es kotelezo lesz?

Miert nem Besenyei Peter murepulot hallgatjak meg, O aztan igazan elmondhatja, hogy nemcsak Hollandiaban, Angliaban van multja a murepulesnek, de Amerikaban, Franciaorszagban , Nemetorszagban is, meg meg millio helyen a vilagon...

Es akkor mar mast nem is kell csinalni, csak a kis lurkoknak behozni otthonrol annyi penzt, amivel az eletuk elso kis murepulogepet megvehetik...

Komplett idiotak, komplett orultsegekkel...
Es ilyenkor semerrol sem jon egy apolo, hogy visszakiserje oket a kortermukbe...
sakál
Veszíteni, nem veszítenek vele semmit a gyerekek, csak akkor, ha mást nem is tanítanak nekik.
Yoda69
@tivoli: Komolyan mondom a szocializmusban tobb lehetoseg volt egy gyermeknek a tanulasra es a tovabbjutasra, mint ebben a fideSSes idiota felnaci rendszerben.
Ezzel nem a szoci idoket akarom vissza, mert az ugyanolyan diktatura volt mint orbane. Szerintem a Bajnai altal megkezdett utat kellene folytatni. Magyarorszagnak Europaban a helye az Unio es a Nato egyenrangu szovetsegesekent. Liberalsi demokraciban, Magyar koztarsasagkent. Ezt nem kaphatjuk meg a tahotol ezert mennie kell.
Bástya Elvtárs
Ha én leszek a góré, akkor a vasútmodellezést fogjuk bevezetni!

:-)
Grafix69
Bevezethetnék az iskolákban pl azt , ha a tanítvány köpköd, ordibál , szidja a tanárokat vagy netán rendbontó vagy csak szimplán hülye , akkora maflást kapjon egy fa méter rúddal , hogy a másikat a fal adja. Aztán még a családoknál is bevezethetnék , hogy nem feltétlenül a tanárt kell elverni apukának , hanem a saját kölkit megnevelni.
silber13
Bülcs dolog lenne ha a nebulóknak a " Csapd le csacsi" nevű nívós, gondolkodásra serkentő kártyajátékot is tanítanák. Egy éven belül már meg lehetne rendezni a" Nemzeti Csapd le csacsi " bajnokságot
nena
A Soft- tábla nem számolgat, + kézügyesség, kiszállónál, taktikai érzék, / leendő Politikus képző /
Mobil123
Hááát ha matolcsi képe lesz a közepén akkor én is beállok:-))
dr. prédikátor
A darts után meg a "Hogyan lopjunk okosan" című társasjátékot. Oktatók lehetnek :Simicska,Mészáros Cigus fecalicus, meg a többi milliárdos!!!
Mobil123
@szandokan: Most mondták be a hírekbe hogy kihaló félben van a maláj tigris! Tehetsz róla?? :-DDD
tivoli
@Yoda69: ma, 01:48
Én azt gondolom, hogy az un. szocializmusban bárkinek több lehetősége volt a boldogulásra, szerényen de biztosabban megélt, nem volt agyon adóztatva, agyon szabályozva, sokkal nagyobb demokrácia volt mint most. Voltak lehetőségek korlátlan tanulási lehetőségre, bárki bármilyen munkát vállalhatott, amihez volt képessége, nem volt létbizonytalanság. Egyetlen feltétele volt mindennek, nem lehetett a rendszer ellen nyíltan agitálni, szervezkedni. Ha ezt figyelembe vette a polgár, kutya baja sem lehetett.
KERKA
Már hallom is, hogy a büdös kölkei Darts Véder tanárúrnak fogják szólítani a Laci bácsit :))
(persze a háta mögött)
Yoda69
@tivoli: Ez igaz. Egy valami azonban nem volt: szabadsag. Nem utazhattunk szabadon a valigban. Ha emlekszel a tobbsegnek piros utlevele volt, aztan lehetett szerezni keket is, de az csak a 80-as evek kozepe-vege tajan valt egyszerubbe. Szoval azert nem sirnam vissza, de az teny hogy orban sokkal rosszab iranyba viszi az orszagot, mint a szocializmus volt.
tivoli
@Yoda69: ma, 14:19
Ha nagyon akarta az ember, meg tudta oldani az utazást is, kivéve ha olyan állami pozícióban volt.
A szabadság meg relatív fogalom. Ám igaz, hogy amit az ember nem ismer, az nem is hiányzik. Sokkal rosszabb, ha az ember a viszonylag nyugodt, kiegyensúlyozott kis világából belecsöppen a létbizonytalanság szabadságába.
tivoli
@Yoda69: Ráadásul az utazás nem is annyira lehetőség, inkább bosszantó, hogyha nincs miből.
perfekt
@silber13: ma 6:59 re.Jelentős hendikeppel indulnak azon politikus munkakerülők--kik voltak szamárköhögésben---és a köhögés az elmúlt:!
qxy
kell az! kérem.majd jöhet a szesz is és a zsibongóban a nagy szünetben ribik is lesznek. ütném nyakon azt a farok részt akinek egy a nyomorult ötlete támadt.
hattorihanna
Nem állítom hogy a darts csak a piások igénytelen játéka,de hogy iskolai tananyag legyen,az a fidesz értelmi szintjére vall.A rohadt stadionok árából inkább normális iskolákat építsenek,amiben pl. van tanmedence és alap legyen az hogy minden gyerek megtanuljon úszni,mert kicsit értelmesebb lenne mint mondjuk darts-ozni.Vagy legyen a tanépületben wc,mert itt a városban is van ilyen iskola, ahol a gyerekeknek egy másik épületbe kell átrohangálniuk a mellékhelyiségbe.
Szimba
"fejleszti a gyermekek logikai készségét, s segít elsajátítani a matematikai alapműveleteket" eddig úgy gondoltam, kézügyesség, vagy valami más, de semmi köze a logikához és matematikához. És majd a nem elegendő mindennapi testneveléshez szükséges tornatermek mellett lesznek majd nem létező darts termek is. Vagy az osztályban. Had lőjjék halomra egymást a gyerekek.
Szimba
Valakinek a kormányból hobbija lehet a darts. Csakúgy, mint orbánnak a foci. Talán ezért.
Szimba
@tivoli: Főleg a darts. Mint testnevelés.
Szimba
@tivoli: Akkor irassa darts tanfolyamra a saját pénzén.
Szimba
@kkalman: Szerintem ki van adva nekik az ötölés, aztán belelóg a bilibe valakinek a keze, felriad és ez lesz belőle.
tivoli
@Szimba: tegnap, 21:25
Te meg vagy húzatva? Mindent a pénz függönyén keresztül nézel? Ezért nem leszel soha elégedett, mert minden gondolatod a pénz körül forog.
De nyugodj meg, nem lesz darts oktatás, ez csak gumicsontként dobták be, hogy legyen min rágódni a hiszékeny polgároknak. Addig sem figyelnek fontosabb dolgokra, disznóságokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.