A magyar utak fele megbukott a szakmai megmérettetésen, burkolatuk állapota az Országos Közúti Adatbank szerint rossz minősítést kapott – írja a Népszabadság.

Mint írják, a júniusi adatok szerint a burkolatállapot csak az országos közutak 8,2 százalékán, 2553 kilométeren nevezhető jónak. Megfelelőnek 6,5 százalék, vagyis 2009 kilométer, tűrhetőnek 20,8 százalék, 6433 kilométer minősül. A fennmaradó 64 százalék, tehát majdnem húszezer kilométer minőségéről jobb inkább nem is beszélni.

Az utakat elviekben 15 évre tervezik, ám ilyen sűrűn felújított úttal a szakemberek nem találkoznak itthon. A lap szerint ezermilliárd forintra lenne szükség, hogy a 31 ezer kilométeres országos közúthálózat állagromlásának megállításához. Ez is csak akkor lenne elég, ha azonnal kezdenék, és ha a kisebb, helyközi utakat csak kátyúznák.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pityuka
Ha meghallom, hogy 2/3 már hányok. Amúgy valóban a 2/3 nem járható út. Így van ez Budapesten is. De a súlyadót lenyúlják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pityuka
Ha meghallom, hogy 2/3 már hányok. Amúgy valóban a 2/3 nem járható út. Így van ez Budapesten is. De a súlyadót lenyúlják.
Szimba
Folyamatosan útfelújítások zajlanak, mégis sz@r. Elő kéne venni azt, aki csinálta. Ja, nem lehet, mert csókos?
kkalman
Vannak olyan útjaink, ahol már csak nyomokban van aszfalt. Csak gratulálni lehet az illetékeseknek!
bakegya
Vagy nincs is,mert szétprivatizálták és volt olyan hülye aki itt a balatonfelvidéken kellő mohósággal meg se nézte hogy amit ajándékba kapott az csakkk egy tsz.gépek által kitaposott vízmosás 35-éve.Na erre aztán az önkormányzóság is baxik,mert ki kellene tüzetni,külterületen,ki kellene újólag sajátítANI,NO ÉS MÉG TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEN A MOL VEZETÉK NYOMVONALTÉVESZTÉSE KÖVETKEZTÉBEN SZILÁRD BURKOLATTAL LE IS KELLENE FEDNI-HÁT ERREAZTÁN NINCS PÉNZ KÜLTERÜLETI RÉSZEN-és kényelmesebb is kibaxni a polgárokkal akik e fölött kényszerülnek élni és naponta kínlódni a hegyről a völgybe jutással,de fölfele meg gyilkos is a 12-os lejtő.
Toby
Nem baj, de legalább van egy milliárdos gázszerelő-polgármesterünk, van több lakásos Rogánunk, élnek és virulnak a cukorbárók, ismert de bántatlan számlagyárosok, van a babérokon üldögélő ügyészi szervezetünk, már becsületsértési ügyekben is lesz DNS vizsgálat, van unatkozó rendőrségünk, mert "jelentem, rend van !" ismét lesz hadiiparunk a legújabb típusú "Keve" és "Botond" nyílpuskákkal, valamint "Lézer" típusu vadászcsúzlikkal ámulatba ejtjük még az Iszlám Államot is, a TEK autómániájának kielégítésére lesz autóiparunk, ez mind, mind stratégiai ágazat, még valahogy a tengerjáró és tartályhajó-ipart, valamint az űrtechnikát kell felfuttatni és ott állunk Kánaán kapujában !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.