Az ELTE rektora kari szinten fegyelmi eljárásokat indít az intézmény gólyatáboraiban történtek miatt; több esetben a legsúlyosabb büntetés, azaz a hallgatói jogviszony megszűnése sem kizárt – derült ki az egyetem szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Rónay Zoltán, az ELTE főtitkára a fonyódligeti és a jogász gólyatáborban történtekre kiterjedő tényfeltáró vizsgálat eredményeit ismertetve elmondta: súlyosan hibázott a tanító- és óvóképző kar hallgatói önkormányzatának vezetője, aki, bár volt tudomása a bűncselekmény elkövetésével vádolt személy előéletéről, mégis engedélyezte jelenlétét a fonyódligeti gólyatáborban.

Ellene fegyelmi eljárás indul a legsúlyosabb büntetés terhe mellett. A két gólyatáborban közreműködő hallgatók közül összesen nyolc ellen indul fegyelmi, öt esetben lehet a következmény a hallgatói jogviszony megszűnése.

Fábri György, az ELTE kommunikációs igazgatója a rektori intézkedésekről azt mondta: a jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha annak programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés. A közreműködő felsőéveseknek a legszigorúbb szakmai és morális elvárásoknak kell megfelelniük, részvételüket személy szerint az adott kar vezetőinek kell jóváhagyniuk. Kérdésre elmondta: a fonyódligeti esetben érintett lány beiratkozott az intézménybe, az ELTE hallgatója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.