Kolozsvárra látogat a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök – közölték romániai magyar internetes portálok.

A maszol.ro közlése szerint a miniszterelnök október 2-án, csütörtökön délután érkezik Kolozsvárra, ahol pénteken felavatja a Református Kollégium új épületét, melyben tanévkezdéskor indult el a magyar nyelvű szakoktatás. A református egyháznak 2013-ban visszaszolgáltatott kolozsvári ingatlan korszerűsítéséhez, átalakításához jelentős összeggel járult hozzá a magyar kormány.

A portál úgy tudja, Orbán Viktor a magyar állam által támogatott Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet is felkeresi, találkozik magyar politikai szervezetek vezetőivel és a válaszúti Kallós Zoltán Alapítványhoz is ellátogat.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek megerősítette Orbán Viktor jövő péntekre tervezett kolozsvári látogatásának hírét.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Megkérdezné tőle valaki hogy minek? Ember nem kíváncsi rá..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
@Vasárnapiiskolás: Bocs javítok: tartsák.
Vasárnapiiskolás
@Boszi27: ...és tisztiCCSák a zorrát is...ez lemaradt az eredetiről.
m.macskosz
Tkp.számomra tök mindegy, hogy Orbán merre jár, de azért érdekes, hogy a Magyar Távirati Iroda külföldi internetes portálra hivatkozva közöl egy hírt, majd azt megerősíti a Miniszterelnöki
Sajtóiroda vezetője. Unortodoxia előtt az ilyesmi fordítva működött, nem?
A kormányfő sajtófőnöke közölte az utazás hírét a MTI-vel, amelyből tájékozódhatott mindkét ország állampolgára, ha akart.
sentinel216
Akkor megint fel kell készülnie a világnak, hogy valami bődületes baromságot mondd ki a szájával. Általában Romániából szokott haza üzengetni az ő népének olyanokat, amitől a fülünk is ketté áll. Azt hiszi, hogy onnan bölcsességnek hangzik a sok zagyvaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.