Megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával hétfő délután Budapesten, az Országházban – erősítette meg az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A Gazprom által hétfő este Moszkvában kiadott közlemény szerint a téli időszakra vonatkozó stabil és megbízható földgázellátásról és a Déli Áramlat földgázvezeték megvalósításáról tárgyalt a Gazprom vezérigazgatója. A találkozón külön téma volt a Déli Áramlat európai gázvezeték megépítése, amely – mint a Gazprom tájékozatójában áll – az előre eltervezett menetrend szerint halad.

A budapesti tárgyalásról szóló moszkvai közlés szerint Magyarországon jelenleg az osztrák Baumgarten irányába vezető szakasz tervezési-felmérési, területrendezési munkálatainak, és a környezeti hatástanulmányoknak az elvégzésére kiírt pályázat van folyamatban. A magyar szakaszt tervező céget október végéig tervezik kiválasztani.

A Gazprom közleménye szerint az orosz gázt Dél- és Közép-Európa több országába eljuttató Déli Áramlat vezetéken keresztül Magyarországra 2017-ben érkezik az első szállítmány. Arra is emlékeztetnek, hogy az Ukrajna elkerülésével tervezett rendszeren 2015 végétől, 2016 elejétől tervezik beindítani az első szállításokat. A Déli Áramlat teljes kapacitását 2018-ra éri el, amely akkor már évi 63 milliárd köbméter földgázt szállít.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ja. Hívogatja, az meg nem veszi fel. Mert már a csicskásuk. Aztán megmagyarázzák, hogy micsoda egyeztetés vót.
Desischado
@nyanya001: Persze, hogy ebből is cselez-lopez lesz! Nehogymá' ne legyen a haveroknak egy kis "mellékesük"! Ezen gondolom, nem csodálkozol te sem, igaz?
bakegya
@Desischado:a szakszemélyzet nem ér rá sose,csakkk az árvizi hajósnak van rá jogosítványa-hogy egyeztessen-hát az egyeztetés a z üzletkötés feltételjoga,meg minden fenekestül orbán vicctor szarértői képességeit dícsérheti-az álomtitkárok meg nyaralhatnak a Bahamákon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.