Malária gyanújával kezelik azt a nigériai diáklányt, akit kedden vittek a budapesti Szent László Kórházba – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán.

A diáklány Nigéria Lagos tartományából érkezett szeptember 8-án, ezért az Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültségnek megfelelő ellátásban részesült – írták.

Szlávik János infektológus, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház osztályvezető főorvosa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a lány maláriás lett és a 21 napos lappangási időn belül érkezett Magyarországra olyan helyről, ahol Ebola-fertőzéses esetek vannak. Így – folytatta – azt az eljárásrendet kellett betartani, amely Ebola-fertőzés esetén kötelező.

Szlávik János kiemelte: a teszt eredménye azt mutatta, hogy a lány súlyos maláriás, de Ebolára negatív lett a vizsgálat eredménye. A nigériai diáklány még kórházban van, de néhány napon belül kiengedik – tette hozzá a főorvos.

A szakember elmondta azt is, hogy a két betegség kezdeti tünetei rendkívül hasonlóak, és amíg nem derül ki, milyen betegségben szenved valaki, az ellátási előírásokat be kell tartani.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Miért nem? A francba. Pedig úgy várom, hogy itthon is felüsse fejét egy ilyen ritka vírus. Annyit mondogatják, hogy már sztár lett. Be is küldeném a beteget egy parlamenti látogatásra, egyenesen az ülésterembe, fogjon mindenkivel kezet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.