Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettesek ellen Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, mert véleménye szerint Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes alpolgármester feltehetően áron alul vásárolt meg egy önkormányzati ingatlant.

Juhász Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a feljelentést kötelezettségszegés, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tette a belvárosi Szerb utcában található önkormányzati lakás feltehetően áron aluli eladása miatt.

A baloldali pártok V. kerületi polgármesterjelöltje közölte, hogy a piaci szakértők szerint akár 60 millió forintot érő lakást a Rogán Antal vezette önkormányzat alig 33,6 millióra értékelte, majd ezt az értéket egyoldalúan 25 millióra csökkentette, és ezen összeg háromnegyedéért adta el végül. Szentgyörgyvölgyi Péter, aki a kormánypártok polgármesterjelöltje ráadásul 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséget is kapott – tette hozzá.

Juhász Péter szerint az V. kerület lakóit az ingatlan eladása során akár 40 millió forint kár is érhette. Az ellenzéki politikus hiányolta, hogy az ügyészség nem járt el hivatalból az ügyben, holott a lakáseladás körülményei augusztus óta köztudomásúak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.