Minden részletre kiterjedő vallomást tett Vizoviczki László, a budapesti éjszaka császárának nevezett, korábban szórakozóhelyeket vezető vállalkozó – ismerteti a Pesti Srácok online magazin, a birtokukba került nyomozati iratokból.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó elismerte, hogy klubjai biztonsági főnökén, Varga Istvánon keresztül vesztegette meg a BRFK és NNI főrendőreit. Védekezésében arra hivatkozott, hogy rákényszerült, mert a rendőrök zsarolták, így gyakorlatilag áldozat volt e tekintetben. Elismerte azt is, hogy kapcsolatain keresztül a konkurencia vállalkozásait is rendőrökkel vegzáltatta. 

Vizoviczki az ügyészek kérdésére elmesélte, hogy 2005-ben Koblencz Attilával célprémiumért cserébe – az első magas rangú rendőr, aki Vizoviczkivel kapcsolatban állt – azt is el tudta intéztetni, hogy egy keresett, nemzetközi hírű, angol house DJ-t és producert, Nick Warrent szállodai szobájából elvitessen a rendőrséggel, mert a konkurenciánál akart fellépni. A fellépést végül megtartották, mert a szervezők ügyvédje kihozta a rendőrségről. A vállalkozó állítása szerint 2008-ban már havonta egymillió forintot fizetett ki csak Koblencz Attilának. 

Részletesen előadta a vállalkozó, hogy 2009-ben az őt kihallgató magas rangú rendőr, néhány héttel az eset után hogyan jelent meg a Hajógyári sziget egyik bulijában és zsarolta meg hatvan millió forinttal, amit végül havi részletekben – ötmilliós tételekként meg is kapott a rendőr és társa –, valamint arra is kitért, hogy a Nemzetvédelmi Szolgáltatnál is voltak fizetett kapcsolatai, akik megpróbálták a Portik-ügyből kihúzni. 

A pestisracok.hu-n megjelent dokumentumokból az is kiderül, hogy a West Balkán-tragédia után a BRFK – Vizoviczki által is fizetett – dolgozói rendszeresen figyelmeztették a klubjait, hogy mikor lehet razziára számítani, sőt később már azt is ki tudta fizetni, hogy csak a konkurenciához menjenek ellenőrizni a rendőrök. 

2014 augusztusában az ügyészség 53 vádlottal szemben emelt vádat üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint hivatali vesztegetés bűntette miatt. Köztük van az egykor a Hajógyári szigeten és a belvárosban is klubokat üzemeltető vállalkozó és diszkó tulajdonos Vizoviczki László is. 

A vádlottak között hét volt rendőr, köztük öt volt vezető beosztású rendőrtiszt, volt tűzoltó százados, pénzügyőr főhadnagy, egy önkormányzat köztisztviselője és egy közegészségügyi felügyelő található.  Jelenleg Vizoviczki László vádlott előzetes letartóztatásban van és másik négy vádlott lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.