A napok óta zajló tárgyalások nyomán úgy tűnik, hogy Falus Ferenc visszalép, és Bokros Lajos lesz a demokratikus ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje – jelentette ki az ATV hétfő reggeli műsorában a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Gréczy Zsolt elmondta: a DK elnöksége hétfői ülésén dönt Bokros Lajos támogatásáról; alapvető célkitűzéseivel, mint a demokrácia, a piacgazdaság és a szabadság kiteljesítése, egyetértenek.

Előzőleg több hírportál arról írt, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogat, visszalép Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom jelöltje javára.

Gréczy Zsolt úgy vélekedett, hogy Bokros Lajos komolyabb politikai tapasztalatokkal rendelkezik, mint Falus Ferenc, és közgazdasági szempontból is felkészült. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Falus Ferenc visszalépésének bejelentése elsősorban az Együtt-PM-re tartozik, hiszen Falus az ő jelöltjükként indult a főpolgármesteri poszt elnyeréséért.

A továbbiakban hangsúlyozta: mindettől azt várják, hogy új lendületet kap a kampány; Bokros vitakultúrája és személyes hitele nyílttá teheti a versenyt. Ebben a helyzetben Bokros Lajos megkaphatja azokat az óriásplakáthelyeket is, amelyeket eredetileg Falus Ferenc népszerűsítése érdekében kötöttek le – mondta Gréczy Zsolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.