A Fidesz frakcióvezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Magyar Bankszövetség egy hétfői közleményével "agresszív módon próbált nyomást gyakorolni a köztársasági elnökre".

Rogán Antal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bankok hosszú éveken keresztül 1,3 millió magyar családot "károsítottak meg tisztességtelen eszközökkel", ezért van szükség az elszámoltatásukra.

A bankoknak a Kúria által tisztességtelennek ítélt árfolyamréssel és egyoldalú szerződésmódosításokkal kell elszámolniuk, és az Országgyűlés ehhez kapcsolódó döntése a Kúria ítéletén alapszik – hangsúlyozta.

A parlament döntésével igazságot szolgáltattak a megkárosított deviza- és forinthiteleseknek, és egymillió-háromszázezer magyar család érdeke, hogy a bankok elszámoltatása ne szenvedjen késedelmet – tette hozzá.

Rogán Antal azzal zárta közleményét, hogy megkéri Áder János köztársasági elnököt, "ne engedjen a bankok nyomásgyakorlásának, aláírásával hitelesítse a Magyar Országgyűlésnek a Kúria ítéletén alapuló döntését".

A Magyar Bankszövetség az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta, kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra. A bankszövetség szerint a normakontroll szükségességét az is indokolja, hogy az elszámolási törvény alapjául szolgáló, júliusban elfogadott törvénnyel kapcsolatban bírói kezdeményezésre alkotmánybírósági eljárás van folyamatban, amelytől a szövetség szerint ez a törvény elválaszthatatlan. A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvény visszamenőleges hatállyal állapít meg új szabályokat a lakossági hitelezésben és ró hatalmas terheket a bankszektorra – fogalmaztak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Fénykép nincs róla, amikor ezt mondja?
Imádom nézni, amikor egyre jobban dülled a szeme miközben a két agysejtjéből az egyik a "zeemútnyócév"-et nyomatja, a másik meg a "fogalmam sincs, hány ingatlanom van"-t tolja. Olyankor teljesen összezavarodik.
Ettől olyan érzésem támad, mint amikor pontyot pucoltunk gyerekkoromban, és én léptem rá az úszóhólyagjára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
A devizahitel fideszes találmány...legalább akkora része van benne nektek is mint a bankoknak...
F_Viktor
Már szörnyen unom ezt a fityeszes monotonitást. :-(
Yoda69
"Rogán Antal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bankok hosszú éveken keresztül 1,3 millió magyar családot "károsítottak meg tisztességtelen eszközökkel", ezért van szükség az elszámoltatásukra"

rogan-adocsalo-janos, itt egyenlore csak ti karositottatok meg 3 millio embert akkor amikor elloptatok nyugdij megtakaritasaikat. Ennek az elszamoltatasara van leginkabb szukseg, ami elobb utobb meg is lesz. Nem lesztek orokke hatalmon, te kocsog.
kamazuka
@Hellcat: Érdekes,hogy az alaptörvény megemlíti,hogy minden állampolgárnak joga van tulajdonhoz.Különös,hogy nem tesz kategórikus különbséget,magán,és köztulajdon között.Ebből következhet,hogy,és mivel ez a mondat hiányzik valamennyi hitelszerződésből.
/a folyósított hitel összege magán befektetésből származó tőke,melyet annak kamataival köteles a kölcsönvevő megtéríteni./
Szóval e hiányában feltételezhető,hogy közpénzeket is forgathattak bele a devizahitelezésbe,FELTÉTELEZVE!Mekkorát aszakíthattak rajta a szereplők,ha elszámoltatás közeledtén különösebben nem visonganak?
Míly különös,ha kategórikusan nincsen kijelentve,hogy magán tulajdon,akkor én a folyószámlámnak vagyok csak tulajdonosa,és nem a rajta levő pénzösszegeknek,mondjuk névértéken.Akkor az már nem számít magán tulajdonnak,és azért lehet megszerzett jövedelmet mégegyszer adóztatni.pl:tranzakciós adó,folyószámla vezetési díj.stb!Személyes véleményem!
volvós
...bolond likból bolond szél fúj !!!...
Desischado
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű! Amennyivel már megkárosították az embereket, nem is tudom, hány milliárd telne ki belőle! És ez a kis hulladék osztja itt az észt! Undorító, ahogy hazudik! Igaz, a rablás, lopás mellett ehhez értenek a legjobban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.