Három hónapig tartott, amíg összeszedték Klapka György kérésére a róla szóló több mint két évtizedet felölelő, 350 oldalas megfigyelési aktát – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, azok között, akik jelentettek róla, van egy egykor megbecsült színész is, akit újságíróként és íróként is ismertek. "Az akkori titkosszolgálat megfigyelt, ez nem lepett meg, bár az igen, hogy édesanyámról és a Buenos Airesben élő bátyámról is jelentettek" – mondta Klapka György.

Klapkát a legjobban annak a fedőnéven dolgozó ügynöknek a tevékenysége döbbentette meg, akiről soha nem hitte volna, hogy együttműködik az állambiztonsággal. Nevet ugyan nem mondott, de a Blikk az életrajz alapján megpróbálta beazonosítani a Viktor álnéven jelentő férfit, aki a jelek szerint nem más, mint a 65 éves korában, 2001-ben elhunyt Szuhay Balázs.

"Hozzám hasonlóan Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában tanult. Mindenki szerette, mert humoros, barátságos, behízelgő modorú ember volt, persze arról fogalmunk sem volt, hogy beépített ügynök" – fogalmazott Klapka György.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezert nem hozzak nyilvanossagra az ugynokaktakat, hogy akik viszont hozzafernek az adatokhoz, azok szemezgessenek kozoluk, es kenyuk kedvere szivarogtassanak.
En arra lennek kivancsi hogy orban apja milyen szerepet vallalt a kommunista idokben, vagy eppen nagy pofaju kover elvtars kit figyelt meg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Vizual: Mikor fogják végre nyilvánossá tenni az ügynök listát? Szeretnénk megtudni,miért ült apósom,több mint egy évet Tökölön ,ítélet nélkül!?
freemanpetya
Ügynöklista? Minek, mikor már egészen új ügynökök is vannak a közéletben, csak még mindig a régieken rágódnak egyesek. Az új ügynökökkel kellene igazán törődni, mert nagy gebaszt fognak csinálni itt nekünk, ők meg szépen , gazdagon lelépnek innen.
Vizual
@mate03: Sajnálom tényleg. De azt talán a birósági iratokból megtudod. Ha felkérsz egy ügyvédet utána jár. Pénzért. Ha az 50-s években kár utána menni.
Vizual
Ha olvasnátok, vagy filmeket néznétek tudnátok, hagy az ügynök, filmeken a beépített rendőr, a bűnt üldözi. Hogy mire használják fel, céljától eltérően, azt láttuk. És nem nehéz senkinek megértenie, hogy Bástya elvtárs miért köpött.
mate03
@Vizual: Mint ahogy meg írtam, tárgyalás és ítélet nélkül volt elzárva Tökölön, Anyósom fél év után tudta meg egy ismerős ügyvédtől, hogy Tökölön van ! A bűne az volt hogy megválasztották a munkástanács elnökének!
picike
én ezért szinte vagy nagyon de nem szeretem a tulhizelgő embert bármilyen humoros is legyen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.