Vagy valami ilyesmi, különben honnan tudná, ugye. Istennek terve van a magyarsággal – mondta az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kedden, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaságnak a holokauszt-emlékév alkalmából tartott komáromi konferenciájának nyitónapján.

Lomnici Zoltán úgy fogalmazott: nem véletlen, hogy romák, zsidók, magyarok, németek, szlovákok élnek e nemzet keretei között, mindannyian nemzetalkotó tényezőként.

"Hiszek abban, hogy Istennek terve van a magyarsággal", akik ezt kétségbe vonják, "Isten ellen vétenek, hiszen az Ószövetség is írja, valamennyien Isten gyermekei vagyunk, emiatt vagyunk egyenlők méltóságunkban" – tette hozzá.

A politikus szerint a magyar cigányság évszázadok során többek között a cigányzene művészetével a nemzet gazdagodását szolgálta, és "már csak ezért is kötelességünk a roma integrációért mindent megtenni".

Lomnici Zoltán szerint elsősorban az állam feladata, hogy mindent megtegyen a romák felzárkóztatásáért. A roma integráció stratégiai jelentőségű a magyar társadalom szempontjából, "meg kell találni a közös nevezőt, meg kell érteni, hogy összetartozunk" – fogalmazott.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Emberi Méltóság Tanácsa, Cigány Tudományos és Művészeti Társasága, holokauszt, konferencia, na itt hagytam abba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
Semmi gond nem lenne azzal, hogy Kövérnek meg a Focistának és társaiknak beszélnek azok a hangok ott belül, ha ezt sikerülne zárt osztályon belül tartani...
DR Eric CARTMEN
Állítólag egyenesen a PÁLINKA-fesztiválról ment ide. Akkor mindent értek !
Nil
Nem kell neki Istennel beszélnie elég a Jobbikosokkal hogy ezt a nézetet vallja
Gyuri Géderről
Remélem, csak vele van és haverjaival van terv Istennek, és természetesen, személyesen közli velük a terveit a fogadó szobájában. /Farkasrét/
silber13
Ha ez a folyamat tovább tart és ilyen ütemben, akkor lehet, hogy Grazban pótágyazni kell!
silber13
Álmomban én is beszéltem a Nagy égneművel,nekem azt mondta, hogy ez neki( Istennek) nem tetsző cselekedet és téma, rögvest rá is szignálta Jézura, ő meg azonnal tovább adta Péter apostolnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.