Körülbelül ezer, többségében román állampolgár jelentkezett be állandó lakosként az elmúlt másfél év alatt egy XXIII. kerületi, egyébként mindössze 40 fős panzióba – számol be a Népszabadság.

Nagyjából ezren jelentkeztek be állandó lakosként másfél év alatt egy negyvenágyas soroksári panzióba – írta csütörtöki számában a Népszabadság. A lap szerint az érintettek többsége román állampolgár, akiket bár meglehet, hogy nem ez vezérelt, uniós állampolgárként szerepelnek a XXIII. kerületi választói névjegyzékben és szavazhatnak az önkormányzati választáson.

A Népszabadságnak Laza Margit jegyző azt mondta: egyeztettek a járási hivatallal, és arra jutottak, nincs jogszabályi korlátja annak, hogy egy címen hányan létesíthetnek lakóhelyet. A lakcímek fiktívvé nyilvánításának lehetőségéről utóbb tájékoztatták a szállásadót, de álláspontjuk szerint erre "egyedi, azaz több száz eljárásban kerülhet sor, amely eljárások hivatalból nem indíthatók meg".

A lap szerint a jegyző a helyi választási bizottság egy korábbi ülésén azt mondta: a hivatal nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a panzióban egy logisztikai cég munkatársai létesítettek lakóhelyet, nagy részük "valószínűleg már nem is dolgozik ott, sőt talán már az országban sincsenek, de a címük még mindig él".

A Népszabadság rögzítette: aki olyan állandó lakóhelyre jelentkezik be, ahol ténylegesen nem él, közokirat-hamisítást követ el. A bejelentkező az elkövető, a tulajdonos bűnsegéd.

A lapnak nyilatkozó, pontosan meg nem nevezett jogászok szerint ezer új bejelentkezőnek szemet kellett volna szúrnia a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban. A lap kérdésére a hivatal tudatta: a Népszabadság levelében foglaltak miatt vizsgálatot indítottak.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
beindult a fideszes csalasi gozhenger. Csakugy mint aprilisban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
Érdemes lenne még több panziót megvizsgálni.
Kisgazda
Ha valóban objektív tény, hogy a panzióba állandó jelleggel ezer külföldit bejelentettek, akkor még a választás előtt azonnali ügyészségi és rendőrségi nyomozás és vizsgálat lefolytatása szükséges. Ha ez a vizsgálat megállapítja, hogy szervezett bűnözés történt, a szóban forgó XXIII. kerületi választókörzetekben el kell halasztani a választásokat az ügy végleges kivizsgálásáig, vagy törölni kell a szabálytalanul bejelentkezetteket a választói névjegyzékből. Ugyanakkor felül kell vizsgálni az egész országban a választói névjegyzékeket a tekintetben, hogy hasonló visszaélések ne fordulhassanak elő.
Desischado
A választási irodát és a nav-ot ez nem érdekli, pedig a napnál világosabb, mekkora masszív csalás van itt. Így nyertek áprilisban is. Senara véleményét én is osztom, rohadjon meg mindegyik külhoni "magyar", aki nem itt él, nem itt adózik, de a mi életünkről szavaz! Eladták magukat orbánnak, az meg - jogosan sajnos - vígan röhög a markába! DE MEDDIG, MÉG, KÖNYÖRGÖM! MEDDIG???
mate03
@kata53: Miért? Mert Pintér maffia főnök a rendőr miniszter,Pollt Peti meg az állam ügyész!
kata53
@mate03: És még sorolhatnád! Igazad van!
bence
@Desischado: ! Csak addíg , amíg ilyen nyenye-nyunyák vagyunk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.