Eltávolították Juhász Péternek, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltjének plakátjait és molinóját egy szavazókör környékéről, a szavazás kezdete előtt az egyik szavazatszámláló bizottság tagjai – közölte a pártszövetség szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint a Markó utca 18-20. szám alatt található szavazókör szavazatszámláló bizottságának az önkormányzat által delegált tagjai – anélkül, hogy megvárták volna a pártok delegáltjait – a szavazás megkezdése előtt eltávolítottak minden, a környéken található választási plakátot, matricát és Juhász Péter polgármesterjelölt molinóját.

Az Együtt-PM Szövetség szerint ezzel a jogsértéssel a bizottság jelentősen befolyásolhatja a választás kimenetelét.

Leszedték Juhász Péter plakátjait

A pártszövetség minden lehetséges jogi lépést megtesz az ügyben – közölték. Aktivistáik rendőrségi bejelentést, valamint a választási bizottság felé szóbeli panaszt tettek, amit a nap folyamán írásban is megtesznek.

A közlemény szerint a helyszínen a rendőrök kérdésére a szavazatszámláló bizottság tagjai azt felelték: úgy tudták, a szavazókör 500 méteres körzetében nem lehetnek kampányanyagok. Ezzel szemben a vonatkozó törvény csupán a 150 méteren belüli aktív kampánytevékenységet tiltja meg a választás napján.

A bizottság tagjai a közlemény szerint azt javasolták a pártszövetségnek, rakják vissza a plakátokat, amit viszont a választás napján tilt a törvény.

Az Együtt-PM a közleményben azt is állítja, hogy pénteken reggel Fidesz-aktivisták letépkedték a Juhász Péterék által kerületszerte kiragasztott matricákat, az éjszaka folyamán pedig több helyen is megpróbálták eltávolítani az este jogszerűen kihelyezett Juhász-molinókat. Minderről már az este folyamán rendőrségi jegyzőkönyv készült – teszik hozzá.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

EcsiAntal
Azt kellett volna ráirni talán hogy drog itt kapható ---biztosan többen lettek volna !!!
alterego56
Na akkor most lehet "totózni" milyen párt kötődésű a bizottság. Ez már a választási rendszer megcsúfolása. Hányingerem van.
human
Nálunk a szavazókör bejáratánál díszelgett a fidesz jelölt plakátja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.