Óriási megtiszteltetés és egyben óriási felelősség is, hogy a rendszerváltás óta eltelt 24 évben a mostani a legmagasabb arány, amivel polgármestert választott Zalaegerszeg – mondta az MTI-nek vasárnap este a zalai megyeszékhely új polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), aki eddig alpolgármesterként tevékenykedett, négy kihívója előtt a szavazatok 63,57 százalékát gyűjtötte össze vasárnap.

A voksok összeszámolása után az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: este hétkor az urnákkal együtt egy korszak is lezárult. Hétfőtől a megválasztott polgármesternek és a képviselőknek "félretéve minden pártviszályt és acsarkodást" azon kell dolgoznia, hogy Zalaegerszegért és a város fejlesztéséért minél többet tegyenek.

Az elkövetkező öt évre vonatkozó tervekről elmondta: a legfontosabb a város gazdaságának fejlesztése, a helyi vállalkozások segítése, a meglévő munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése.

"Ha ezekben a legfontosabb feladatokban előre tudunk lépni – és már tettünk is eredményes lépéseket –, akkor többet tudunk kultúrára, oktatásra, sportra és egészségügyre is fordítani". De mindehhez elsősorban gazdaságfejlesztésre van szükség, mert Zalaegerszeg megújulásához az új munkahelyeken keresztül vezet az út – jelentette ki Balaicz Zoltán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.