Óriási fölénnyel győzött. Ez a győzelem pedig az egész országé – mondta a miniszterelnök a parlament hétfői plenáris ülésén napirend előtt.

Azért győzött az egész ország, mert a választás végeredménye és következménye egy sohasem tapasztalt méretű összefogás, együttműködés és egység – fogalmazott beszédében a kormányfő a szavazás másnapján.

Orbán elmondta, mit csinált tegnap a Fidesz-KDNP

Orbán szerint az önkormányzati választás megerősítette a kormánytöbbséget abban, hogy nemzeti alapon álló, néppárti politikát kell folytatnia a következő években is.

Szépen dolgoznak és adóznak a közmunkások

Úgy fogalmazott: "ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az ideológiák és az izmusok korszakát". Ha az ideológiát "majmolod, orra buksz az első buckában", ahogy ez néhányakkal meg is történt – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint ha az egység erejét jól használják fel, akkor eljuthatnak a teljes foglalkoztatáshoz. Ismertetése szerint míg 2010-ben 3,6 millióan dolgoztak és 1,8 millióan fizettek adót, ma 4 millióan dolgoznak, 4 millióan fizetnek adót, a gazdasági növekedés 3 százalék felett van, a munkanélküliség pedig 8 százalékos.

Kegyelmi állapot

Azt is mondta: a Fidesz-KDNP és a kabinet ahogyan eddig, úgy ezután is a háromharmadot fogja szolgálni, és meghallja azok hangját is, akik a vasárnapi önkormányzati választáson nem a kormánypártokra szavaztak.

Orbán Viktor arra kérte a képviselőket, használják ki a mostani "kegyelmi pillanatot", és erősítsék az egységet és az összefogást az országban.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

köhögő bolha
Soros György támogatása nélkül,csak egy teknyővájó volnál Vitya!

nepszava.com/files/2011/07/orbanek-qpr.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manhattan
Én nem adom fel... A médiából nem tanulnak, mert tovább hülyíti a már eleve "egyszerű" értelműeket..., így azokra hárul a magyarázás, megértetés, infó közlés feladata, akik értik az összefüggéseket és veszik a fáradságot arra, hogy megvilágítsák a homályt a fejekben.
Desischado
Folytatjuk! De bizony ám, a lopást hazudozást, a pusztítást! Mert megérdemli ez a nyomorult ország, ahol ennyi hülye ember van! Tisztelet a kivételeknek! Csak sajnos, kevesen vagyunk. Remélem, MÉG!
nyanya001
" Sajnos, mint annyi más esetben, a kormányfő helyzetértékelése leragadt az ezredforduló és az azt követő évek Magyarországánál. Akkor volt olyan magas a segélyek és egyéb juttatások szintje, hogy sokakat visszatartott a munkavállalástól és így számos, egyébként alacsony képzettségűeket foglalkoztatni képes vállalkozás is emberhiányra vagy bérinflációra panaszkodott. De ez már a múlt. Hazánkban ugyanis ma már munkaerőkeresleti probléma van. Magyarul kevés a munkahely, különösen az alacsony képzettségűek számára. Bármennyire kevés segélyt kapnak, nem fognak tudni többet dolgozni, mert nincs hol. A nyomornak egyetlen alternatívája maradt: a külföldi munkavállalás. Így aztán az elmúlt években a szegénységi statisztikáknál csak a kivándorlási értékek mutattak meredekebb emelkedést. "

velemenyvezer.444.hu/2014/10/14/a-terv-ami-nincs/
sentinel216
Nagyjából ott áll most a fidesz kormány, mint 2006 - ban az MTV székházat ostromló "forradalmi ifjak". A sok bugyuta bámészkodó segédlete mellett legyűrték a támogatást nem kapó, értelmetlen akciókkal operáló maroknyi rendőrcsapatot, aztán elfoglalták az épületet. NA ÉS !? Ott lézengtek az évtizedes tévés kellékek között, amit lehetett ellopták, kifosztották a büfét. . Pedig győztek! Eredeti szándékuk szerint jövőbe látó memorandumot kellett volna élő adásban beolvasni a magyar népnek. Nem tették meg. Elsunnyogtak. Azóta sem vonták felelősségre egyiket sem! Orbán sem mondott eget verő, új és szép jövőt ígérő szózatot a népnek a győzelem után. Csupán pöffeszkedve megállapította, hogy a csalásokkal ismét választásokat nyertek. ( Elfoglalták a TV székházat.) Mi lesz ezután?
bretagne
@Bercifiu: Náluk ez a kétharmad. Nem felháborító???
Desischado
@nyanya001: Sokat gondolkodom rajtad, ki lehetsz. Abban biztos vagyok, hogy hál'istennek, nem vagy mélyszegény és munkanélküli. De döbbenet, hogy milyen világosan látod a helyzetünket. Ez pontosan így van, drága Nyanya, a színtiszta igazat írtad le! Én gyakorlatból tudom ezt, sajnos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.