A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem egyértelmű és átlátható, hogy kinek, mennyit kell fizetnie, több webbolt is fontolgatja, hogy székhelyét elviszi Magyarországról – írja a Világgazdaság.

Számos kis és közepes hazai webáruház dönthet úgy a közeljövőben, hogy külföldre teszi át székhelyét, amelyhez a legutolsó lökést a reklámadó bevezetése jelentheti – mondta a Világgazdaságnak Kis Ervin Egon, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) elnöke.

A szakember szerint a hazai üzleti és jogszabályi környezet miatt már eddig is fennállt a veszélye, hogy elindul egy elvándorlási hullám, azonban a nyáron bevezetett új adóteher, illetve a hozzá kapcsolódó adminisztrációs terhek felgyorsíthatják a folyamatot – írja keddi cikkében az újság. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem egyértelmű és átlátható, hogy kinek, mennyit kell fizetnie.

A lap emlékeztet arra, hogy júniusban hatályba lépett az e-kereskedelem egységes uniós szabályozása. A fogyasztónak 8 munkanap helyett már 14 naptári napja van arra, hogy minden következmény nélkül elálljon a vásárlástól.

Az árut az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni a kereskedőnek, azaz maximum a kézhezvételtől számított 28 napon belül. Elállás esetén a vállalkozás nem köteles visszatéríteni a fogyasztónak az emelt díjú fuvarozásból eredő többletköltségeket, csak a normál fuvarozási díjat.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Dr BubO: az offshore-t utána állami pénzen "felvásárolja" Matolcsy, és csinálnak egy "Nemzeti Webáruház" logóval rendelkező jó drága rendszert, mert az mégiscsak tarthatatlan, hogy a külföldi karvalytőke elvigye a "Nemzeti Magyarországról" a bevételt.
Kábé ilyen szokott lenni a fidesz forgatókönyve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Nem tehetek róla de én még mindig nem bízok az ilyen internetes és telefonos vásárlásokban. Ugyanis egyszer rendeltem egy terméket amit a tv.-ben láttunk.
Már eleve nem is abban a színben jött meg mint a reklámban. Fél év eltelte után a készülék kiegészítői tönkre mentek mostanra már csak egy funkciót tudok használni. A cégtől akartam pótlás rendelni de az többe került volna így lemondtam róla.
gulyasgyula
pbalage: ne törd a fejed mert megfájdul ,egyél alma magot és ha több eszed lessz megérted ..
karma1
@szandokan: Te milyen penznemben szoktad fizetni a vasarlasaidat, amikor interneten vasarolsz?
karma1
@szandokan: Na most akkor fuss neki meg egyszer a 12.19-es tegnapi hsz-ednek: ha Te gyakran vasarolsz az Ebay-rol meg az Amazonrol,, akkor mindig legot veszel toluk, mert nem bizol bennuk es nincs jovojuk?

Erdekes ellentmondas par mondaton belul...:o))
Errefele ez is biztonsagosabb, a ferjem interneten (www.trademe.co.nz) keresztul vette tavaly azt az autot, amivel engem akart meglepni. (Mit mondjak, sikerult, es ha elmondom Neked a fizetes modjat meg a reszleteket, hidat fogsz fogni! Az auto ararol nem is beszelve...)

Szoval, amikor interneten vasarolsz, az a lenyeg, hogy megbizhato tarsasagtol vegyel, ilyen az Ebay, Amazon, Alibaba, Trademe is... Viszont ezeknek mindig az orszagon beluli lerakataiktol kell vasarolni, kulonben at kell valtanod a valutat, es persze magasabb a postakoltseg is. Igy nekem pl. mar nem eri meg annyira egy ausztral vagy amerikai cegtol vasarolni, mert az atvaltassal veszitek egy csomo penzt, es a szallitasi ktsg sem olcso.

Valamint az adott orszag csomagkezbesitesi moraljanak is jo magas szinten kell allnia, mert a kifizetett kuldemenynek el is kell ernie a cimzetthez...:o))
Ez pedig nem attol fugg, hogy hol van a webaruhaz szekhelye, ha elfogadjuk a szallitasi es atvaltasi extra koltsegeket...
szandokan
@karma1: Minek vegyek meg olyasmit a neten, amit itthon is megtudok az üzletekben? Bocs, de ez nem szokásom. Amúgy mennyiért kaptál autót? Ha megmondod, én is elárulom, a képen látható Lexus mennyibe került:-))
Dr BubO
@pbalage: Ja, és ez még nem is kartellezés!!!

:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.