Zárcsökkentésről és univerzális balhéról nyilatkoznak a füzesabonyi szavazók. Súlyos 6 perc 11 másodpercet zúdított az országra a – tisztaszegyen.tumblr találatát tálaló – cink.hu, amikor bemutatta a Legyen TÁNC!!! Legyen ZÁRCSÖKKENTÉS!!! című videót. A füzesabonyi VTV felvételein a helyi önkormányzati választásról kilépő két szavazó nyilatkozik. A riporter a jelöltekről, azok programjairól érdeklődik, valamint arról, mit várnak a derék abonyiak a választásoktól. A két felelős választópolgár 6 perc alatt rendkívüli – és egyben reménytelen – küzdelmet folytat a magyar nyelvvel, és közben öt Szalacsi-videónyi bravúros fordulattal és aranyköpéssel örvendezteti meg a nézőket.

Feltöltő: miazavalami
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@human: Azt gondolom, nem ez a két szerencsétlen tehet teljes mértékben arról, hogy olyanok, amilyenek. Erről most nem is szeretnék beszélni, csak mondom, hogy gyakran elgondolkodom arról, mi tesz valakit olyanná, amilyen, a gének, a nevelés, a környezet? És egy-egy embernek mennyi esélye van, hogy saját magát megváltoztassa, egyáltalán felismerje, hogy van-e a jellemén, a bármilyen tulajdonságain változtatni való?

Inkább csak annyit kérdeznék: a mindennapi életben ezek az emberek hogy mondják el, mit gondolnak, mit akarnak? Hiszen a riporban képtelenek voltak érthetően megfogalmazni, ami a fejükben valószínűleg valamilyen formában ott van. Például: azt szeretnék, hogy legyenek a városban fiataloknak való kulturális események? Érdekes (tartalmas??) szórakoztató programok? A munkaidőn túl örömmel várt események a vároban/faluban, amire készülni lehet, ami kellemes órákat ígér? Ezt kellett volna nekik megfogalmazni?
tivoli
Érdekes, hogy "munkát, kenyeret, de legfeljebb az egyiket", nem jutott eszükbe csak a zárcsökkentés meg a tánc, meg, hogy jó legyen. De azt megint csak nem tudják, hogy mi az a jó, amire szükségük lenne.
Ezért kell a pártoknak minél több szavazó?
nemkati
@tivoli: A pártoknak egészen biztosan minél több szavazó kell. De nekünk, az országnak az kell, hogy a gyerekeket ne szórják ki a tanköteles korból 16 évesen, hanem olyan képzett és megbecsült pedagógusok tanítsák őket amíg csak kell, akik képesek két ilyen emberből is kihozni a maximumot. Amig csak legyintünk, hogy reménytelenek, addig azok is fognak maradni.
human
@nemkati: És ugye hogy fogalmazzanak meg valamit amit még nem is láttak. Mert csak választáskor és néha ünnepnapkor jutnak el a helyi kultúrprogramra, ami kimerül a körhintában, céllövöldében, csapolt sörben és a színpadra tévedt Fási Ádámban.
Ahogy mondod. Az ember akkor tudja megfogalmazni az igényét valamire, ha már volt dolga vele.
nemkati
@human: Hát ez az! Egy drogos, alkoholista szülők gyerekének mennyi esélye van egyáltalán egészségesen megszületni? Egy putriban, nyomorban, erőszakra, lopásra tanított gyerekből hogyan, mikor válhat megbecsült, szeretetre méltó, boldog felnőtt?
human
@nemkati: Ilyesmiről szoktam beszélni, mikor egyesek arra hivatkoznak, hogy mindenki élhetne jól, csak nem akart tanulni. A családi és anyagi körülményeket meg egyáltalán nem veszik figyelembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.