A polgármester-választás megismétlését tartaná jogos eljárásnak a Fidesz-KDNP a főváros XV. kerületében, mert szerintük a megválasztott DK-s polgármester, Hajdu László átverte a szavazókat – közölte László Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a városrész volt polgármestere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A helyi választási bizottság (hvb) nem jogerős döntése szerint a XV. kerületben meg kell ismételni a polgármester- és két egyéni képviselői választást, mert a DK megtévesztette a választókat azzal, hogy polgármesterjelöltjüket, Hajdu Lászlót a baloldali pártok közös jelöltjeként tüntették fel kampánykiadványaikban, miközben csak a DK indította jelöltként. A döntés ellen a DK fellebbezett a Fővárosi Választási Bizottságnál.

A fideszes László Tamás szerint Hajdu László és "főnöke, Gyurcsány Ferenc" DK-elnök átverte a helyi szavazókat. Mint fogalmazott, Gyurcsány Ferenc nemcsak az országos politikában, hanem a XV. kerületben is megosztó személyiség, a helyi MSZP emberei sem igen akarnak szóba állni a DK-s Hajdu Lászlóval, így "egész egyszerűen kilógott a lóláb", amikor Hajdu a kampánykiadványaiban a baloldali összefogás jelöltjeként mutatta magát.

László Tamás szerint Hajdu László polgármestersége esetén csak a vitáktól lenne hangos a kerület.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A "történelmi tradíciókkal" rendelkező baloldalon karakán megoldást keresnek a kilátástalanságra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.