A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését – kiáltozta Nyitrai Zsolt még 2008-ban, amikor az MSZP-SZDSZ kormány akarta megsarcolni a szolgáltatókat, tehát a felhasználókat. Azóta változott az álláspont: ma már nem számít különösebben, ha mélyül a digitális szakadék. Békemenethez nem kell informatikusnak lenni.

A most újra előkerült netadó mértéke a tervek szerint 150 forint lenne minden megkezdett gigabyte adatforgalom után, ami meglehetősen sok. Összehasonlításul: egy DVD-minőségű film 4-5 gigabyte, de néhány órányi youtubeozásból is hamar összejöhet ennyi.

A törvény emellett nem tiltja az adó áthárítását a fogyasztókra – bár ez nem is annyira lényeges, hiszen pl. amikor a banki különadók esetében tiltotta, a bankok akkor sem nagyon zavartatták magukat. Az adónak – szemben a telefonhívásokra kivetett adóval – nem lenne maximális összege sem, ezért egyes nagy adatforgalmat bonyolító cégek különösen mélyen a zsebükbe nyúlhatnak majd.

Az előfizetők számára a sarc valószínűleg a díjak drasztikus emelkedését és a korlátlan adatforgalmú díjcsomagok háttérbe szorulását, megszűnését fogja eredményezni, ha a törvényt elfogadja a parlament.

229 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A fantázia kimeríthetetlen Qrbán és patkány csapata számára,egyik oldalon 5% rizsacsökkentés,a másikon 20 % emelés.

Tényleg nagyon hülye a magyar,ha ezt beveszi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Az internetadó nálunk olyasmi lenne mint a levegő adó, mert sokan csak interneten keresztül tudnak tévézni, rádiózni. Egyes cégek olyan nagyságú forgalmat bonyolítanak munkavégzésük során, hogy a benyújtott törvénytervezet életbelépésével tömegesen lehúznák a rolót. A nem túl fejlett távmunkát tönkretenné ami a hátrányos helyzetű térségeket érintené leginkább.

Hatalmas versenyhátrány lesz az országnak, Amerikában törvény van arra, hogy egyik állam sem vethet ki internetadót.
spu00
Még nem törvény amit bejelentettek. Pontosították, nem lakóssági, FIDESZ egyből támadta. s minimális összegre tett ajánlatot. A FIDESZ támadta 2008-ban mert kormány azt mondta, hogy az ország gazdasága rendben, ilyen esetben miért kell adót emelni.Ugyan 2008 okt.ben kiderült, hogy nincs rendben, mert csőd közelben az ország, dec.-i fizetni valóra már nem lesz pénz, s jött a hitelfelvétel, melynek csak a kamatainak a fizetése még mindig és még sokáig fog tartani, melyet fizetni kell, s ez a meglevő kedvezmények mellett megszorításokat is eredményezhet.Tudják a hitel meglétéig jogos a nyolcévezés, az évi 1.300-1.400 milliárdos kamatot fizetni kell, az akkori kormány nem vitte magával. Nem szabad ilyen dolgokat elfelejteni.
Tényleg, Önöknél nem verte le a hús áfájának 5%-ra való csökkentés a lécet? Nem látom a felháborodást, ezt Önöknek nem szabad elfogadni, ez átverés, nem ? Inkább nettezni kell, nem húst zabálni, ki hallott már ilyent?
Toby
@Horizont: Beccuppanthatsz a "betlehembe" - józsibogár ! Mondtam, hogy a kutya ül és nem pofázik !
kamazuka
Fantáziálgatok! Minden megkezdett gyga byteután kell adót fizetni.Azt is írják,hogy a fizetést a törvény lehetővé teszi átnyomni az előfizető kontójára!Ez eddíg rendben is van.A bibi ott kezdődik,hogy minden byte 6 bit-ből és egy ellenőrző bitből épűl fel az 1024-es szorzóval,már olyanért is fizetni kellene,melyet valójában nem vettünk igénybe,mivel adatot nem tartalmaz,mert más a rendeltetése,de jelen van,és így alkotja az egészet.Azt semmilyen törvény nem írja elő,hogy program nyelvet nem lehet fejleszteni magánszorgalomból.Azért mert a karakter kódolás egy világnyelvként van jelen,még nem jelenti azt,hogy már karakterkódolásu program nyelvezetek nem jöhetnek(tek) létre,vagy nincsennek egyáltalán használsatban.Amennyiben elgondolásomra valós példát is lehetne felmutatni,az azt bizonyítaná,hogy egyes magukat az adófizetési kötelezettség alól magukat mentesnek vélők, szabadon grasszálhatnak a világhálón,míg az elszenvedő többség fizet!a különös játékot abban látom,hogy amit nem látunk az nincsen s ráébredünk a vezeték ráz!
csa-csa
"még 2008-ban, amikor az MSZP-SZDSZ kormány akarta megsarcolni a szolgáltatókat,.."
AZ NEM SZÁMÍTOTT VOLNA MI?
mindig mondom: egyik nagyobb szemét mint a másik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.