A kereszténydemokrata Vejkey Imre szerdán arra szólította fel a Külügyminisztériumot és a nemzetközi szervezeteket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Pakisztán vonja vissza annak a keresztény nőnek a halálos ítéletét, akit istenkáromlás miatt sújtottak ezzel a büntetéssel.

A pakisztáni felsőbíróság előző héten utasította el a keresztény nő fellebbezését, akit négy évvel ezelőtt ítéltek el. Vejkey Imre ennek kapcsán sajtótájékoztatón azt kérte, ne engedjen senki személy szerint sem annak, hogy a gyűlölet és a kirekesztés ártatlanok életét fenyegesse.

Arra szólított fel, hogy álljon ki mindenki az üldözöttekért, szólítsák fel a szélsőségeseket az erőszak azonnali leállítására és a keresztények elleni támadások beszüntetésére. Új apokaliptikus viszonyok uralkodnak, példátlan, hogy napjainkban öt üldözött közül négy keresztény – mondta Vejkey Imre.   

Szavai szerint ez a felhívás nem hiábavaló, nem pusztába kiáltott szó. Felidézte, hogy a közelmúltban magyar és nemzetközi összefogásra egy szudáni áldott állapotban lévő nő életét a magzatával együtt, sikerült megmenteni a halálos ítélet végrehajtása alól. 

Hangsúlyozta: a KDNP kiáll a pakisztáni nőért és minden üldözött emberrel szolidáris, ezért is gyújtott a KDNP frakciója mécsest a Bazilikánál a közelmúltban, melynek célja az volt, hogy  minden üldözött emberre felhívják a társadalom figyelmét.

Az öt gyermeket nevelő anyát, Asia Bibit 2010 novemberében marasztalták el, miután muzulmán munkatársnői egy vallási vezető előtt azzal vádolták meg, hogy tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról. A pakisztáni jogszabályok halállal büntetik az istenkáromlást.

Az 50 év körüli pakisztáni nő egyik ügyvédje az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a lahori felsőbíróságnál fellebbeztek az ítélet ellen, a testület két tagja azonban elutasította a beadványt. Hozzátette: az ügyet a legfelső bíróság elé akarják vinni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
!...és válasszanak a mi kdnp-s férgeinkből.Esetleg vihetik mindet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.