Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) mindent megtesz azért, hogy a szektorban visszaálljon az eredeti állapot, vagy ha ez nem sikerül, a szövetkezeti tagokat kártalanítsák – mondta Demján Sándor, az OTSZ elnöke szerdán, a Takarékossági Világnap alkalmából rendezett ünnepségen.

Demján Sándor az OTSZ rendezvényén kifejtette: a Takarékossági Világnapon a szorgalmas, eredményes munkát ünneplik, ám az ünnepséget beárnyékolja a takarékszövetkezeti szektor helyzete. "A takarékszövetkezeti szektor vagyonát elvették, kisajátították. Nagy baj van abban az országban, ahol a lopást a törvény rangjára emelik" – mondta. Hozzátette, hogy a szövetség feladata megvédeni a tulajdont.

Példaként azt mondta: ha a folyamat végén egy tőzsdei részvénytársaság van, az egy részjegyre jutó vagyon – mintegy 130 ezer részjegy van – 6 millió forint. "Először – ne mondják azt, hogy hazaárulók vagyunk – minden belső jogi fórumot végigjárunk" – közölte. Amikor ez a folyamat lezárul, akkor fordulnak a nemzetközi fórumokhoz: az unióhoz a magyar társulási szerződés megszegése, a luxembourgi bírósághoz pedig a tulajdonjogoktól való megfosztás miatt – tette hozzá.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Demján úr! Még annál is nagyobb a baj. A legnagyobb baj, hogy a fejétől bűzlik a hal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Valóban nagy a baj. Nem a kifosztottak emelik fel a hangjukat, hanem csak a kegyvesztettek.
mariaberta
Még nagyobb baj, hogy ezt csak most veszi észre. Amíg a köreit nem érintette Orbán csodás politikája, nem foglalkozott vele.
Megértem, de nem sajnálom. Előbb kellett volna felébrednie.
whatthefuck
Jó döntés volt tolni a szekerüket? Most a kerék alatt már nem olyan jó?
coni
Elég hiteltelennek tűnik, hogy miután a kormány feltőkésítette a Gránitbankját másnap hálából beléjük köt. Majd ha bepereli őket Strasbourgban utána revidiáljuk.
kukac50
Tele vagy pénzel Neked mi bajod lehet?
A Takarékszövetkezeteket Orbán megvádolta csalással, amelyiket megszüntettek
4 milliárdba került Orbánnak és tovább adta 9 milliárdért egy Fidesz közelinek,, csak már más néven működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.