A Magyar Nemzetben vallotta be Vida Ildikó, a NAV elnöke, hogy ő és több munkatársa van kitiltva az USA-ból. Vidának saját nézete szerint nem kell lemondania, hiszen csupán imperialista támadásról van szó.

Az emberek nagy része erről biztosan egészen mást gondol, mert most vasárnap a NAV székháza elé szerveznek tízezres tüntetést. A 1000 milliárdan a tisztességes adózásért csoport hirdette meg az újabb kormányellenes megmozdulást.

"Az internetadó elleni fellépés megmutatta, hogy ha sokan akarjuk, el tudunk érni dolgokat. Ha elegen kiállunk Vida Ildikó lemondásáért, megtisztulhat az Adóhatóság! Hívjátok meg ismerőseiteket, és találkozunk vasárnap!" – írják a szervezők az esemény Facebook oldalán.

A Magyarinfó blog kommentárja és felhívása itt olvasható.

157 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Elég naiv gondolat csak ettől megtisztulást várni, de egyszer meg kell lépni az első lépést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@csa-csa: Ha rajtam múlna, senkinek nem kellene féltenie a családját. De hát nem rajtam múlik..
kukac50
Nem is várhatják el az adófizetőktől,hogy adót fizessenek addig ameddig nem mentették fel a korrupt embereket és nem kaptak méltó büntetést a navnál.
Vizsgálják ki,és hozzák nyilvánosságra az áfacsalás ügyeket amit Horváth jelentet.
Ha tisztázták magukat,és a kormánytagok is kiket tiltottak ki, majd utána várhatják el az adófizetést a kis emberektől.
Majd ha Andy Vajna is befizette az adót amit elengedtek Neki.
A kis boltos fizesse be a kicsi adót de Andy ne fizesse a sokat, ezen a törvényen változtatni kell.
Ezért van Rogánnak és Szíjjártónak olyan sok vagyona!
nezelodo
F_Viktor
tegnap, 15:04
Ne fáraszd magad a szeplőtelen fogantatásuk felidézésével. Ezeknek valami különleges bőr van a képes felükön, nem alkalmas a pirulásra és arcrezdülés nélkül képesek hazudni, mintha úgy olvasnák. A mocskot pedig amiben meghemperegnek, időről időre lerázzák magukról, mint kutya a vizet. Így lesz ez az ÁFA csalásokkal is, amiről "nem tudnak". El akarják hitetni, hogy ennyire használhatatlan lenne az UDZ RT?
A lelkes nagyérdemű pedig a józan észt és a saját érdekét figyelmen kívül hagyva újra és újra érvényesíti a helyjegyüket a húsosfazék mellé.
spu00
@F_Viktor: Na végre egy tudós férfiú, aki tisztában van a dolgokkal. Kezdetektől kérdezem és várom a választ, hogy végre valaki írja, vagy mondja, hogy e két nemes férfiú mekkora adósságot hagyott hátra, vagy mennyit csaltak, loptak, mert a mai napig senki sem merte ezt az összeget konkrétan megmondani, mivel ilyen írányú nyom nincs. Ez ugyan azon forrás, mint a NAV témája.Úgy, hogy meg kérném, hogy árulja el végre az elkövetés összegét, hogy végre megnyugodhasson a lelkem. Előre is köszönöm!
F_Viktor
@spu00: Az adósságot nem "e két nemes férfiú" halmozta fel, hanem Simicskáék!
A tisztán látás végett egy 1994-es idézett Simicskátó, mint akkori fityesz gazdasági igazgatójától:
"Munkám tétje nem kevesebb: biztosítani a párt finanszírozását úgy, hogy a Fidesz ne függjön külső erőforrásoktól, pénzügyi csoportoktól.
Mivel ezek a lobbik nem karitatív szervezetek, a Fidesznek a megalakulásától kezdve nem voltak külső támogatói. El akartuk kerülni tehát mind a belföldi, mind pedig a külföldi érdekcsoportok gyámkodását, viszont így saját forráshoz kellett jutnunk.
A politikához ugyanaz a három dolog szükséges, mint a háborúhoz."

A többit leírtam, mire vagy még kíváncsi?
"1995. július 25-én Schlecht Csaba összesen 13, Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, vélhetően a cégek jelentős, összesen mintegy 300 milliós köztartozás megfizetésének kikerülése céljából. (...) Schlecht 1997. szeptember 17-én ismét több, összesen három Fidesz-közeli céget adott el, ismét egy németországi személynek, ezúttal a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Ezek a cégek szintén komoly köztartozást halmoztak fel és a „fantomizáció” után szintén fizetés nélkül tűntek el."

Pontos összeget a napvilágra kerüléskor éppen APEH elnök és a legfőbb ügyész, a minden szállal a fityeszhez kötődő Polt Péter tudott volna mondani, de nem nagyon lehetett érdekük ehhez.
Pedig Dornbach Alajos SZDSZ-es országgyűlési képviselő többször kérdezte a Parlamentben Poltot és a belügyminisztert, hogy a nyomozó szervek két éven keresztül miért csak a két külföldi személy iránt érdeklődnek? Érdemi választ sem ő nem kapott, sem a közvélemény.

Azért pár cég köztartozása napfényre került, mint az:
- A-Reklám Kft. 190 millió forintos postabanki hitele, amit a cég meg sem kezdte a hitel törlesztését. Pedig a Postabank még 60 millió forintért plakátokat is rendelt tőlük, + a kamatokat is elengedte e fityesz közeli cégnek.
...
F_Viktor
@spu00: Folyt:

- Centum Kft. Ez a cég biztosan nem ismeretlen a számodra. Ők a Magyar Fejlesztési Bank felé hagytak 47 milliós tartozást, továbbá 53 millió forinttal lógott a TB-nek, 28 millióval pedig az adóhatóságnak!

Halkan jegyzem meg, a fenti A-Reklám Kft.-t Simicska Lajos felesége, Gansperger Gyula felesége, Kövér Szilárd felesége és a MAHIR-es Győri Tibor sógora alapította. Ügyvezetője Tóth Béla, a fityesz egykori kampánymenedzser volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.