Fél év alatt jelentősen emelkedett a Facebookhoz beérkező kormányzati adatkikérések száma – írja a hvg.hu.

Hat hónap alatt ugyanis 53 százalékos növekedés figyelhető meg a Facebookhoz benyújtott magyar kormányzati adatkérések számában – derül ki a közösségi oldal által közölt átláthatósági jelentésből. A lap szerint míg a tavalyi első félévben 24, a második félévben pedig 51 felhasználóról kértek ki adatokat a magyarországi kormányzati szervek, 2014 első felében 78 facebookozóra voltak kíváncsiak.

A kért (és kiadott) információ vonatkozhat a felhasználóra, annak IP cím szerinti tartózkodási helyére, illetve tartalmazhatja az általa küldött vagy fogadott üzeneteket is.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@szaboria1: Teljesen mindegy, hogy beírod e a valós adataidat, vagy sem,
az IP cím után mindenki beazonosítható !
De ebből is látszik, hogy retteg a hatalom, a kritikát sem tűri !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Nagy baj az ha valaki leírja a véleményét,mert a Fidesz hazugságira fény derül.
Nil
@Horizont: az nagyon jó
a baj azzal van hogy minden jogát elveszti a képei az írásai felett és azokat bármire felhasználhatják - pl az én gyerekemről készült képet egy olyan cikkhez használták fel amihez nem kérték az engedélyemet és nem is adtam volna meg.
az is baj hogy lehet hogy amire ma büszke vagy azt holnap már elfelejtenéd és lehet hogy pont amiatt nem kapsz meg egy munkát - vagy valamelyik barátként megjelölt ember miatt
az emberek nem tudják kezelni az igazságot és nem is vágynak rá - ha másképp lenne akkor ov mindhárom választást elveszti úgy hogy be sem jut a parlamentbe és eltűnik a süllyesztőben ehelyett a pályafutása teljesen ugyanúgy alakul ahogy anno Hitleré
Nil
@Horizont: egykorúak vagyunk ezek szerint
agnes200
Nekem maga az elv sem világos: mi köze a kormánynak az egészhez? Ha valami törvényellenes, tegyen feljelentést, és majd a rendőrség/ügyészség a törvények szerint eljár. Ha nincs törvénysértés, akkor meg semmi köze hozzá, hogy ki mit ír. A kormány a Parlament végrehajtó hatalma. Nincs joga emberek után kotorászni. Márminthogy normális jogállamban nem lenne hozzá joga.
Dr. Felipe
Inkább vidanavildi után nyomoznának a férgek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.