Több mint egy év tragikomikus huzavonájának vetett véget vasárnap a családi délutánt megszakító bejelentés: a jelenlegi piaci árfolyam közvetlen közelében váltják át forintra a devizahiteleket. A devizahitelesek (akik a februári elszámolás után negyedével kisebb törlesztőrészletet fognak eleve fizetni) többsége valószínűleg most nem tudja olyan nagyra értékelni, amit mi igenis nagyra értékelünk: 2011 decembere óta nem látott, piacbarát megállapodás született a devizahitelesekről a bankok és a kormány között, és hamarosan lezárul a magyar lakossági devizahitelek egy évtizedig tartó, verejtékes és kínos korszaka. Vagy mégsem? A friss bejelentésekkel még nincs vége a történetnek.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Erre szokták mondani:" Átbaszták a szart a kerítésen."
hetöndöe
Erre szokták mondani:" Átbaszták a szart a kerítésen."
m.macskosz
Az a visszataszító Tállai magyarázta ma a parlamentben, hogy ez jó az ügyfélnek,
a kúria így döntött, és nem kötelező forintosítani. A választások előtt viszont mintha arról lett volna szó, hogy a bankok, az állam és az adósok közösen viselik a "megmentést".
Január
@hetöndöe: Azért a kormány eddig nem jött ki rosszul az ügyből, mert sokan szavazhattak rájuk bízva az ígéretekben.
Közben az egész megsegítés - nesze semmi fogd meg jól!
Még a kamatok nagyságát sem ismeri a devizahiteles, - amit azért a forinthitelek szintjén szeretnének biztos meghatározni, ami mindig nagyobb volt , mint a devizahitelé.
Az árfolyam pedig jóval nagyobb, mint a felvételkori - így meggondolandó, hogy átváltja-e/ érdemes-e átváltania a hitelesnek a tartozását forintra. Hiszen nem sok változik.
Persze, ha a forintot óhajtja leértékelni még jobban a kormány, akkor nincs sok választás. Csak ezt nem kötik a hitelesek orrára.
m.macskosz
"Mire készülhetnek a devizahitelesek?"
Azt hiszem sapka, kesztyű, sál, meleg lábbeli, kabát előkészítésére...:(
hetöndöe
@Január: Aki egy kicsit gondolkodik,annak számára világos ,kik is mozgatják a szálakat.2010 kormányváltás után hamarosan 180 ft-ról 200 fölé emelkedik a CHF árfolyama,majd bejelentik a végtörlesztés eshetőségét 185 ft árfolyamon,amit a gazdagok kitűnően ki is használnak köztük számos kormánytaggal az élen.Utána elkezdődik a néphülyítés árfolyamgátról és egyéb ökörségekről,melyről tudni,hogy hosszútávon öngyilkosság az adós számára,majd mikor ezt felismerik a "konzervatív" majmok,beharangozzák a hitelek forintosítását.Már azon sem csodálkoznék ha a forintra váltás után esni kezdene a CHF a forinthoz képest.
Természetesen a fenti ügyeskedéseknek az okaként a szocikra hárítva minden felelősség,holott az ő idejükben mindenki tudta fizetni a hiteleit.
Öregpubi
Ez egy végtelenül aljas, szemét húzás volt. Aljas módon lebegtették a "megmentést", meglettek a választásokkal, és jól pofán vágták az embereket. Szégyellje magát minden Fidesz szavazó, aki ehhez a mérhetetlen aljassághoz hozzájárult! Semmi sem érdekelte őket, csak a hatalmon maradás, eszük ágában sem volt más, csak a zsíros köcsög megtartása.
Remélem, nem húzzák ki még a 2018-as választásokig sem.Szégyellem, hogy valaha is rájuk szavaztam. SOHA többet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.