Rendkívüli egészségügyi hozzájárulás megfizetésére kötelezné 2015-ben a dohányipari vállalkozásokat a Fidesz. Jó, nem nagyon, a reklámadóhoz képest például éppen csak egy jelképes mértékben adóztatnának.

Szatmáry Kristóf, a kormánypárt országgyűlési képviselője a parlamentnek csütörtökön benyújtott törvényjavaslata indoklásában azt írta: az egyszeri teher döntően a magyarországi dohánygyártókat és azokat a bejegyzett kereskedőket sújtaná, amelyek Magyarországon dohányterméket hoznak kereskedelmi forgalomba, azaz "szabadforgalomba bocsátanak". A már szabadforgalomba került termékek nagykereskedői és a dohánytermék-kiskereskedők nem esnének a törvény hatálya alá.

A hozzájárulás alapja a kötelezett 2014-es adóévben elért nettó árbevétele lenne. Az előterjesztés sávosan határozza meg a fizetendő hozzájárulás mértékét: az adóalap 30 milliárd forintot meg nem haladó része után 0,2 százalék – de legalább 30 millió forint –, az adóalap 30 és 60 milliárd forint közötti része után 2,5 százalék, az adóalap 60 milliárd forint feletti része után pedig 4,5 százalék.

Összehasonlításul, a csak az RTL-csoportot érintő, 30 milliárdos árbevételre számított reklámadó mértéke 50% lenne jövőre.

A befolyó pénzt kizárólag az államháztartás egészségügyi alrendszereinek finanszírozására fordíthatnák.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A cikk utolsó mondata a vaskos kormányzati hazugságok legvaskosabbja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@szandokan: 1. Nem tetszik, csak a véletlen.
2. Most ebben az ügyben a helyedben nagyon csöndben lennék. Ez az abszolút védhetetlen. Én Is rákerestem, és igaz, amit @Mobil123: leírt.
Mobil123
@szandokan: Rajöttem hogy Te vagy a TEK vezető,
Tudod ha én olyan "nagy hatalommal " bíró "politikus "lennék mint barátod és hamis adat lenne rólam a neten az eletrajzomban akkor azt javítattam volna. Mert hogy Lázár György mikor halt meg javítva van és gondolom aki üzemelteti azt a részt csak utána jár az adatoknak. Igaz viszont hogy egy szülőt nem szabad szegyelni. Lehet ezért nincs javítva.
kukac50
@m.macskosz: Kancellárok is szaporítják az ingyenélők táborát!
Csak az a baj,hogy egy képzetlen ember felügyeli a Rektort az egyetemeken.
kukac50
Az Amerikai dohány cégek ellen dolgozik Orbán és egy hasznot elvivő céget akar beiktatni a kormány valamelyik csókosa javára.
m.macskosz
@KERKA: november 14., 18:37
És meg is kapta!
Remélhetőleg ég is majd emiatt az Orbán kabinet, mint a Richstag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.