A NAV szerint az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a beutazási tiltás indoklásaként "nem tényekre, hanem híresztelésekre és vélelmekre alapozott" dokumentumot juttatott el a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, az abban foglaltakat a NAV hiteltelennek tartja.

A NAV az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: "az állítólagos korrupció alátámasztására felszínes, hiányos, több helyen téves információkkal szolgál az amerikaiak összefoglalója".

Mint kifejtették: a dohány és cigaretta kiskereskedelmét érintő koncessziós pályázatok elbírálása nem a NAV feladata. A NAV idén csaknem 4 milliárd forint értékű illegális dohánytermék piacra kerülését akadályozta meg. A láncolatos áfacsalásokat illetően az amerikai cégek bejelentései alapján a 2011-ben megkezdett nyomozás eredményeként a NAV pénzügyi nyomozói lebuktatták azt a bűnszervezetet, amely több mint 2 milliárd forint áfát csalt el, az ügyben jelenleg 14 gyanúsított van. A NAV több társaságnál is több százmillió forint adókülönbözetet tárt fel ellenőrzéseivel és a bűntető eljárásokban – írták.

Kiemelték továbbá, hogy a NAV tavaly 564 milliárd, az idén eddig 547 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel, a nyomozók 2013-ban és 2014-ben eddig összesen mintegy 160 milliárd forint értékű költségvetési csalásra derítettek fényt, miközben a NAV bevételi adatai évről évre emelkednek. 2013-ban a NAV 10 billió 723 milliárd forintot biztosított a költségvetésnek, és az idei bevétel már most 8,3 százalékkal több a tavalyinál – tették hozzá.

Az adóhivatal átszervezésének szigorúan szakmai indokai voltak. A Kiemelt Ügyek Igazgatóságának megszűnése után a NAV-nál többszörösére nőtt a láncolatos ügyletek körében feltárt nettó adókülönbözet – írták.

A NAV a közleményében kitért arra is, hogy Horváth András korábbi NAV-munkatárs "vádaskodása nyomán" hónapok óta nyomoz a rendőrség. "Mint korábban kiderült, erről az USA nagykövetsége ideiglenes ügyvivőjének nem volt tudomása" – jegyezte meg az adóhivatal.

A kormány több nap után csütörtökön tette közzé azt a dokumentumot, amelyet az amerikai nagykövetség egy munkatársa adott át a beutazási tilalmakkal kapcsolatban.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szimba
Ha nem értik, fel kell állni a székből és értelmesebbeknek átadni a helyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Clavigo: Újságcikk témája volt pár éve, hogy leánykori nevén az APEH-hez
90-es IQ kellett, ha valaki ott akart dolgozni. Ez nyilván nem a vezérkarra
vonatkozott, nekik nyilván elég volt a fele is, különben felfognák, miről szól a történet.
Clavigo
@m.macskosz: :) :) Erre emlékszem..:) :) Ez a Főnökasszony viszont a 90-es IQ-t is alulról súrolja...:) :) :) Ahogy a videón a tolmácsot "rendelt",,azon a szép férfias baritonján,,:) :) :) :) :) ,szenzációs volt.:) :) :) :)
Csizmás Kond
@Horizont: Rosszul tájékozódnék ,...lehet.
A feltételezést ténylg úgy olvastam valahol viszontaz még nem változtat azon a tényen, hogy az én véleményemmel ellentétben te minden olyant egyből elfogadsz ami amerikai ami akár nemzetellenes vagy hasonló.
Az is igaz, hogy azt tílt ki amerika akit akar, viszont ha már belemegy az ilyen nemszqbadmegmondani játékban akkor játszon tisztességesen. Előra arról volt szó, hogy nem szabad megmondani a határozat miértjét csak akkor és annak a kit személyesen éri és ő kéri Nakéremszépen Ildikó kérte és neki sem mondták meg...még...sőt az is kiderült, hogy vízumja sem volt vagy mi mert új kérelmet kellene beadnia hogy lássa tényleg igaz vagy nem...így pedig elég szar űgynek látszik.
A Horvát féle zöld izé is csak addig jutott amíg feltartotta, sehol nincs ...és ne mond, hogy csak egy példányban volt meg mert ma az nem elhihető, tehát nem mutogatni és fenyegetni kell a megszellőztetésével, hanem leadni bíróságokra, és minden olyan szervhez akik foglalkoznak ezek kivizsgálásával.
A szimpátia ...hát az nálam nam úgy működik ahogy elképzeled. Nálam párt soha nem volt szimpatikus csak meggyőző vagy elfogadható. Most azért elfogadható mert nincs senki aki másképp jobat tudna vagy legalább mutatná, mondaná, hogy van jobb elképzelése.
Nics az a kormány és senki aki ne hibázna ne tenne olyant hogy sokaknak ne tetszene viszont ahhoz, hogy lecseréld nem elég leporolni a másikat...legalábbis az én felfogásom szerint.
Az olajúgy a dohányügy és még mittudom miféle ügyek amelyek most a magyarországon tevékenykedő amerikai cégeket érrinti nem hozánemértés hanem politika, tehát az hogy elbacták csak gyerekes felfogás. A Magyar kormánynak van egy programja, terve, amit véghez akar vinni és ezért sok külföldi kereskedő változtatnia kéne a stratégiáján ami nekik nem a legkedvezőbb folyamat ez az ok semmi más.
Ha pedig az intézkedések a hazai gazdaságot, termelést, kereskedelmet mozditják elő akkor igen is helyesen tették amit tettek sőt minden...
Csizmás Kond
@Horizont: Akkor ismét kezdjük előlről...
Az a nemzetellenes aki az idegen érdekeket előbbre tartja a saját nemzeténél.
Az, hogy egy ország a példa kedvéért amerika ma nagyban jelen van a magyar kereskedelmi tevékenységben az még nem jelenti azt, hogy magyarország minden körülmények között tiszteletben kell tartja az érdekeit. A kereskedelem mindig annak hoz hasznot aki űzi és ott ahol tevékenykedik csak egyfajta részesedést fizet tehát nem döntő gazdaságilag.
Ha Magyarországnak az az érdeke, hogy az étolajtermelést a saját termékéből és saját gyártásából állítsa alő akkor az ugyan tűnhet amerikaellenesnek de az csakis a magyar gazdasági növekedést szolgálja.
Hogy mi az igazi ok azt még mi alsóbbszíntüek nem tudhatjuk, de ha ilyen félimformációs katyvaszhírekből szó nélkül az idegen oldal vesszük pártfogás alá akkor nekem ne mondja senki, hogy azt a hazája a nemzete érdekében teszi.Ugyen lehet benne önérdek de azt kétlem tehát aki így viselkesik az vagy vezethető vagy fizetet.
Csizmás Kond
@Horizont: Egy kormányfő vagy barátságról vay semlegességről vagy ellenségről beszélhet.
A kereskedelem meg ugyan kormányhivatal de csak az adózásig tovább magán...és az már nem államidolog. szóval amerika lehet barátunk de az nem jelenti azt, hogy néhány kereskedőjével szewmben nem szabadna intézkedést hozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.