Felavatták szombat délután a győri Audi Arénát, a kisalföldi megyeszékhely új multifunkcionális csarnokát. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt: ha van Magyarországon olyan csapat, amelyik kiérdemelt egy ilyen létesítményt, akkor az a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata.

"Minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága" – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az olimpiai sikerek dacára a magyar az unió négy legkevesebbet sportoló nemzete közé tartozik. Célként említett meg, hogy "sportért rajongó nemzetből sikeresen sportoló nemzetté váljunk".

"A magyar történelem két híres női csapatot ismer: az egri nőkét, akik Dobó kapitánnyal megvédték a várat a töröktől és a győri nőkét, akik Görbicz kapitánnyal végigverték Európát"

- mondta a közönség körében nagy tapsot aratva Orbán, hozzátéve, így most "Európa legerősebb női kézilabdacsapatának új otthonát adjuk át".

Orbán átadott egy sportcsarnokot, aminek még értelme is van

A beruházást a kormányzat 5 milliárd forinttal támogatta. A sportcsarnok decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz.

Január 30-án tették le az új győri aréna alapkövét. A létesítmény küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak. Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást kap, mely megvilágítva az elképzelések szerint látványos külsőt kölcsönöz az arénának.

Orbán átadott egy sportcsarnokot, aminek még értelme is van

Az új létesítmény nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@micfild: nemá, te is győri vagy? épp most szervezem be a lányomat, imádja a tüntetéseket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@pbalage: Nem mondod.. hogy győri vagy??
hétfőn eljössz a Városház térre??
pbalage
@micfild: nemá, te is győri vagy? épp most szervezem be a lányomat, imádja a tüntetéseket.
micfild
@pbalage: Akkor ezt megbeszéltük. Ha tudok mindenképpen megyek én is.
simmering73
Annak az embernek zárt osztályon van a helye, aki párhuzamot vél felfedezni az egri nők hősiessége és a győri női kézilabdacsapat között.
mate03
@simmering73: Úgy látom egy srófra jár az agyunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.