A Jobbik álláspontja szerint a kormány az adótörvényekkel gondoskodott "háttérországának" extraprofitjáról. Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó extraterhek formájában gondoskodott a költségvetés bevételi oldaláról, ezzel együtt viszont arról is, hogy a saját gazdasági hátországát kormányzati eszközökkel, protekcionista módon pluszbevételhez juttassa.

Volner emlékeztetett, csak Andy Vajna és Szima Gábor cégein keresztül lehet online kaszinót működtetni, az átalakítások nyertese a CBA és a hasonló helyzetű áruházláncok, a dohánykereskedelem területén pedig olyan peremfeltételeket alakítottak ki, ami nyomán a külföldi dohánygyártókat brutális közteherrel sújtják, míg a kormánnyal jó viszonyt ápoló magyar gazdasági szereplőnek ehhez képest alig kell adóznia. A központi dohányellátó szintén a Fideszhez köthető cégek profitjának növelését garantálja – értékelt Volner János.

A jobbikos politikus szerint a kormány a saját tetszése szerint osztja újra a médiapiacot, s személyre szabott jogalkotással ró ki extraadókat, amelynek "riasztó példája" az RTL-t terhelő mérték.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Szegény qrmány, fogalma sincs, hogy mit takar a "korrupció" és a "mutyi" szó, tvábbá a hűtlen kezelés. Azok a gaz jenkik sem hajlanóak elmagyarázni nekik, ezért aztán megy minden tovább, ahogyan azt a felcsúti minivizor is megmondta: "folytatjuk"!
Fradigege
Ezek nagyon meleg dolgok. Ilyenek miatt nem csak Amerika, de minden józanítélőképességű ember berág. Szopatják az embereket mindenféle reform, meg átalakítás, megújulás dumával. Aztán megy a nagy zsugaparti, leosztás, markolás, dagasztás. Ezek vetnek követ a szarcsányra és a maszopra? Sortűz!
nyanya001
Megérdemelnék, hogy őket is kitömjék...
kukac50
Ne tudják élvezni azt amit az Orbán kormány ad Nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.