Elhalasztja a Spar a következő évekre tervezett magyarországi beruházásainak egy részét, mivel az élelmiszerlánc felügyeleti díj és a kiskereskedelmet érintő jogszabálytervezetek "érzékenyen érintik" a cég magyarországi tevékenységét – erről beszélt Rudolf Staudinger, a Spar Magyarország felügyelő bizottságának elnöke kedden egy sajtótájékoztatón.

Elmondta, nem gondolkodnak azon, hogy kivonulnának a magyar piacról, hiszen 23 éves ittlétük alatt nettó 500 millió eurót ruháztak be, de a jogszabályi változások miatt valószínűleg beruházásokat halasztanak el, illetve átstrukturálják költségeiket.

Rudolf Staudinger kifejtette, hogy korábban évente átlagban 10-30 milliárd forint között ruháztak be a magyar piacon, de ez most kérdésessé vált. A kiskereskedelemben a forgalom 2-2,5 százalékát lehet profitként megtermelni, az élelmiszerlánc felügyeleti díj sávos emelése esetükben a forgalom visszafogására ösztönöz, különben elviszi a nyereséget.

Erwin Schmuck, a Spar Magyaroszág ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta – és ezt egy transzparensen is bemutatotta –, hogy békében szeretnének dolgozni. Üzleteiket 500-600 ezer vásárló keresi fel naponta, több mint 800 magyar cég az állandó beszállítójuk, az értékesített árúk 90 százalékát Magyarországon szerzik be és továbbra is el kívánnak jutni a legkisebb falvakba is.

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország cégvezetője elmondta, hogy a Spar a forgalom alapján Magyarország negyedik legnagyobb kiskereskedelmi lánca, tavaly bruttó 453 milliárd forint forgalmat értek el, több mint 400 üzletük működik országszerte, 2008-2013 között mintegy 250 millió eurót, vagyis 77 milliárd forintot fektettek be a magyar piacon, 2014-ben pedig várhatóan 55 millió eurót, 17 milliárd forintot ruháznak be. A cég Magyarországon az ötödik legnagyobb munkáltató, tavaly a foglalkoztatotti létszám meghaladta a 13 ezret.

181 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Jogos. Megvárják míg a fideSS horda eltakarodik. Én is kivárnék a helyükben ugyanis vicctor nem fog örökké uralkodni, bármennyire is szeretne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
@m.macskosz: Ez a gazdasági probléma azért nem csak Viktorékra volt jellemző, ők csak úgy vannak vele most mi jövünk és nagyon átestek a ló másik oldalára... Régen sem volt ez másképp, de ennyire ez sosem volt ilyen mellveregetősen a pofánkba tolva és "haver" faktor is sokkal kisebb volt, de rendszer szinten a gazdaság kifehérítése mindig is probléma volt a rendszerváltás óta.
m.macskosz
@ziziplanet:
A fejétől bűzlik a hal!
Korrekt kormány nem kézi vezérli a nav-ot, a médiát, a ksh-t...
magyarul ez a kormány egy mocskos maffia!
m.macskosz
@ziziplanet: Ez a szabad rablás valóban nem újkeletű.
Az azonban igen, hogy már gátlástalanul kirabolják az embereket.
Törölt felhasználó
@m.macskosz: Én amúgy azt akartam, hogy megint nyerjenek, hogy miért..? Mert tudtam azt, hogy ez kell a társadalomnak, hogy felébredjen. Ha csak 4 évet lettek volna, akkor ment volna tovább az egymásba térdelés. Talán ezekútán a magyar választó nem fekete-fehéren fogja látni a politikát. Csábító ez a populista, demagóg propaganda, de talán ezzel is kicsit óvatosabb lesz a magyar. Mindenki szabadulni akart a kommunizmusból, de azért a "vezető" igénye megmaradt. Nagyon ki akartunk jönni a kummunizmusból, de arról még mindig fogalmunk nincs mi a demokrácia és piac. Ezek nem csak lehetőségek, de a vlejáró felelősség is. Ezt a nem a politikusainknak kell tudni elsősorban, hanem nekünk.. Aki politikusnak megy az egy kicsit olyan, mint a színész. Hiú, szeret beszélni, hallatni a hangját, ha ismert stb. Olyan emberi vonások ezek, amire nem bíznám vakon az életemet. Erre voltak a fékek és ellensúlyok rendszere. Nem vissza kell mennünk az Orbán előtti időkbe, hanem az egész jogállam és demokrácia kérdését kell újra az alapoktól venni. Lassan kihalnak azok a politikusok, gazdasági szereplők, akik irányították a politikai és gazdasági rendszerváltást, akik utánuk jönnek azoknak már nem engedhetjük meg ezt a tejhatalmat.. A nép választ és nem Orbán Viktor mutat irányt, aki már annyira beleőrült a hatalomba, hogy egyesszám első személyben beszél erről is..:)
m.macskosz
@ziziplanet: Sajnos, nagyon nem vagyok optimista! :(
Zsuga
@ziziplanet: Az bizony igaz, hogy ha most a baloldal nyerte volna a választásokat, nagyon nagy bajban lettek volna, mert ebből a szarból nem lehetett volna egyszerű kimosni az országot, amibe süllyesztették. Egyrészt továbbra is keresztbe tettek volna, ahol csak lehet, másrészt mindent rákentek volna az új kormányra. Most viszont, akinek még mindig nem oszlik fel agyában a narancsköd, valóban kezelésre szorul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.