Csökkent az elmúlt hónapban a Fidesz tábora, és érzékelhetően bővült a bizonytalanok csoportja – állapította meg novemberi elemzésében az Ipsos.

A közvéleménykutató – a november első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása eredményeit ismertetve – az MTI-vel pénteken azt közölte: a Fidesz az elmúlt egy hónapban annyi szavazót veszített el, mint amennyit a parlamenti választások óta összegyűjtött.

Az október eleji 35-ről 30 százalékra csökkent a kormánypárt tábora. Ebből a visszaesésből az ellenzéki pártok keveset profitáltak, csak a Jobbiknak és az LMP-nek emelkedett a támogatottsága kissé, 1-1 százalékponttal: az előbbi a múltkori 12-ről 13-ra, az utóbbi 3-ról 4 százalékra bővítette táborát. A baloldali ellenzéki pártok hívei valamivel, 1-1 százalékponttal kevesebben lettek: az MSZP mögé 11 százalék sorakozik fel, a DK és – az ebben a formában utoljára mért -  Együtt-PM 2-2 százalékra számíthat. A politikailag passzívak, bizonytalanok csoportja érzékelhetően bővült: 31-ről 35 százalékra – mérte az Ipsos.

Az cég adatai szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz 48 százalékon áll, az elmúlt egy hónapban 7százalékpontot veszítettek, de előnyük így is tetemes. Amíg a Jobbik és az MSZP az összes választókorú körében szoros versenyt fut, addig ebben az aktív körben egyértelmű a jobboldali párt előnye. Az Ipsos szerint Jobbiknak sokkal nagyobb az aktivitási szintje mint a szocialistáknak, és ennek következménye, hogy a biztos pártválasztók 21 százaléka voksolna a Jobbikra, 15 százaléka az MSZP-re. Az LMP 6 százalékos, az Együtt-PM és a DK 2 százalékos.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@szandokan: azért hogy mennyire volt demokratikus az a lehetőség, én erősen vitatnám..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@szandokan: remélem most sikerült jól kiakasztanom téged, de ámbátor az is könnyen lehetséges, hogy itt én mondom meg, hogy mi lesz itt az új törvény... khmm...
ez az itteni kétharmad és a pozíció előnye.
(természetesen nem zárunk ki, mert valami ellenzéki hülyeséget is fel kell mutatni, ha véletlenül valaki megkérdezi az oroszoktól, hogy itt meg miért nincs ruszki hozzászólás...)
szandokan
@pbalage: Csak nehogy meglepetés érjen a végén...
Toby
Hölgyeim és Uraim, drága Cigányok és annak kinéző embernek láétsó fideszesek !

Tudomásom szerint a szakadék szélén táncoló és nagy generálra váró Európában, egyedül Gengszterisztán az az ország, ahol a választásra jogosult 8.7 millió polgár 1/4-ének szavazat elég a parlamenti 2/3-hoz ! Ehhez pesze kellett a baloldali balfácánság és belharc is, no meg a választási törvény lejtése a körzethatárokkal együtt !
Oszt' jó napot !

Teccik érteni ?
szandokan
@Toby: Mi van, már a svédek is kirúgtak? Nem egyenes már az a kifli? :-))
Toby
@szandokan: Miből teccel ezt gondolni ? Vagy sima natúr vágyálom ? Ne reménykedj, a királyi Svédországban igazi demokráciát tapasztalhatsz, Gengszterisztán a nyomába sem léphet !
Ne aggódj, majd jelentkezem, ha kitiltanak... ja és a kifli soha nem volt egyenes, ezt Selmeczi -Csak Gabriella is alátámaszthatja...
szandokan
@Toby: Visszatértél, abból következtettem ki. Egyébként engem aztán nagyon nem tud ám érdekelni, hogy dolgozol e vagy sem. A stílusodból ítélve gondolom azt, hogy ezt nem tudják sokáig sehol tolerálni, legalábbis ahol komoly munka, termelés folyik. Szóval soha nem volt egyenes a kifli, az baj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.