A Magyar Szászló Párt elnök-frakcióvezetője szerint a vonatkozó fideszes előterjesztés ellenére már van a magyar zászlónak ünnepe, az 1848 óta március 15-e. Tóbiás József méltatlannak minősítette, hogy a magyar zászló és címer napja március 23-án legyen, mondván, ehhez a naphoz Mussolini és Hitler is köthető.

Az ellenzéki politikus – a szocialisták elnökségi ülését követő – sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, hogy minden március 15-én pártállástól függetlenül mindenki úgy tűzi ki a kokárdát, hogy azzal a nemzeti trikolort ünnepli. Kifogásolta, hogy március 23-a legyen a magyar zászló és címer napja, mert 1919-ben Benito Mussolini ezen napon hirdette meg fasiszta pártjának létrehozását, 1933-ban pedig Hitler március 23-án jelentette be a német felemelkedés programját.

A szocialisták legutóbb az EU-zászló parlamenti ülésterembe való bevitelében láttak nagy politikai potenciált, a zászlót akkor Kövér László házelnök eltávolíttatta. A hétfői ülésnapon a párt képviselői ezért kicselezték Kövért, és a laptopjukra ragasztottak EU-zászlókat, ezzel egy időre úgy tűnt, kielégülnek zászló-ügyben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.