Jó lenne végre olyan hírt is olvasni, hogy magyar hatóságok függesztik fel hazai vállat, cég tevékenységét, mert elfogathatatlan béreket fizet a dolgozóinak. A Szabolcs-Szatmár-Berg megye székhelyére betelepült multik egy része három műszakban dolgozó embereinek jó esetben 80 ezer forintos fizetés van a borítékjukban. Igaz, ezt a hazai szabályozások lehetővé is teszik. Nincs következmény, illetve ha a dolgozó szóvá meri tenni, mehet az utcára. Egy kilépő helyére húsz másik akad.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Sajnos, ez a jellemző, a rabszolga törvénykönyv ehhez még engedélyt is ad! Hála a fidesznek!
hetöndöe
"A 2010 negyedik hónapban alakult cég – honlapja szerint – 2012 elejétől, elsősorban külföldi partnerek megbízásából, Európa-szerte napelem parkok szerelésén dolgozik. Az OLP-TECH 2013-as üzleti évet záró mérlege alapján több mint 1 milliárdos nettó árbevételt elért kft. dolgozóinak létszáma 132 fő (2014. novemberi adat). A munkabérre fordított, járulékok nélküli összeg 2013-ban 126 millió 636 ezer forint– átlagosan havi nyolcvan ezer forint dolgozónként. A 2012-es adat sem mutat jobb eredményt, bár a kiindulási pontunk a 2014. novemberi létszámadat. Így elképzelhető, hogy jóval kevesebb dolgozója volt a cégnek a 2012-es valamint a 2013-as üzleti évben.

A dél-franciaországi Aquitaine prefektusának adatai szerint nyolc órás munkáért óránként 2,22 eurót fizetett a magyar cég, ami egy átlagos hónapban alig több mint 130 ezer forint.

Egyébként a cég többségi tulajdonosa Orbán György, akinek az elmúlt húsz évben negyven cégben volt vagy van érdekeltsége – többnyire tulajdonosként –, így többek közt Teresztenye jelenlegi polgármesterének családjával is volt közös érdekeltsége. A negyven cégből álló hálózatban jelenleg összesen kilenc olyan cég van, ahol nincs negatív információ. A többi cég zömét felszámolták, vagy folyamatban van a felszámolás, tizenhat cégnél pedig negatív információ ismert. Az Opten cégadatbázis adatai szerint a cégbírósági eljárás alá vont cégek többsége az utolsó években nem adott be beszámolót, így a bíróság elrendelte a felszámolást. A likvidált cégek között van olyan vállalkozás, ahol a cég több milliárd árbevételt ért el a felszámolást megelőző egy-két évben.

A legnagyobb cégbedöntés – ahol Orbán Györgynek jelentős befolyása van – az ENH EURO-NORP HARCON Szerelőipari és Szolgáltató zártkörűen működő Részvénytársaság. Ez a cég még 2009-ben 1,7 milliárd forintos árbevételt ért el. 2010-ben már nem adtak be beszámolót és a cég 2011 decemberétől folyamatosan megtalálható a 180 napon túli, több mint 100 millió forinttal tartózók listáján.

Talán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.