Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki és nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben benzinnel felgyújtotta feleségét a Vas megyei Kemenesmagasiban – tájékoztatta a törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Tóth András közölte: a pénteken kihirdetett elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett több évtizede tartó házassága megromlott, gyakran veszekedtek. Tavaly szeptember 13-án a férfi enyhén ittasan ismét szóváltásba keveredett feleségével, majd benzint locsolt szét a konyhában és meggyújtotta. Az égő házból mindketten próbáltak kimenekülni, eközben az asszony megcsúszott, és meggyulladt a ruhája. Az udvari csapnál oltották magukat, amikor meghallotta a kiabálásukat a szomszéd, aki a segítségükre sietett és értesítette a mentőket meg a tűzoltókat.

Az orvosszakértő véleménye szerint a sértett testének negyvenöt százalékán másod- és harmadfokú égéseket szenvedett, életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti, de sérülései egész életén át tartó egészségromlással járnak.

A tűzben a vádlott is súlyos, testfelületének huszonhét százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.