Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőjének leváltására tesz javaslatot a városvezetés szerdán a fővárosi közgyűlésnek – derült ki az Origo szerint a képviselőknek kedd este elküldött előterjesztésből.

A javaslatban indoklás nincs, csak annyi megjegyzés, hogy nem is kötelesek indokolni az előterjesztést. Vitézy utóda január 1-től Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) igazgatóhelyettese lehet.

Dabóczi az Orgiónak kedd este annyit mondott: majd „mindent a maga idejében." A szakember a beszámoló szerint egyébként egyszerre négy fontos posztot is betölt a minisztériumi háttérintézménynél, az ügyvezető általános helyettese, közlekedéstudományi üzletágvezető, stratégiai projektigazgató és személyközlekedési igazgató.

Dabóczi Kálmán közgazdász és gazdaságtudományok doktora, hat gyermeke van. 2006-2011 között a nemzeti fejlesztési tárcánál, illetve elődeinél dolgozott, végül a közlekedésszakmai terület vezetőjeként.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Lesz ebből az "értékből" is egy f@sza kis államtitkár..Elférne Tállai,,L.szájmon,,hoppál,,,meg a többi ékkő között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Most jelentették be már leváltották.
Hofipisti
@Január: Soha nem felejtem el azt a TV-hiradó-tudósítást 1998-ból, mikor a választások után Csák Jánost nevezte ki a FIDESZ-es kormány a MOL élére. A riporter megkérdezte a friss Rt.-elnököt, hogyan is lesz ez a munka, mikor ő a MATÁV vezére is. Csák lazán válaszolt: a MOL nekem heti egy délután. Meg is lett az eredménye: a MOL-ból majdhogynem benzinkút-céget csinált. megszüntette a fúrási-, kutatási egységet, eladta a sikeres koncessziókat.
Azért abban bízom, hogy Daróczinak nem lesz ilyen "biztos keze".
Desischado
ideje volt! De kérdés, milyen lesz az utóda?
Január
@Hofipisti: Nagyon jó lenne végre már, ha nem az állást halmozók jutnának közel ezekhez a beosztásokhoz, hanem a fiatalokat kellene helyzetbe hozni, hiszen biztosan van éppen elég jól teljesítő, képzett fiatal. Nem kellene őket arra kényszeríteni, hogy elhagyják az országot, mert itt nincs számukra munka/ hely! Nagyon vissza fog ütni az országra, hogy a tehetséges fiataljaink más országot erősítenek.
Megkérdezhetnék Dabóczit is, hogy hogyan fogja ellátni ezt a munkakört? Kíváncsi lennék a válaszára. Elég már a rengeteg politikai megbízottból!
zsizsike
Én azért sajnálom szegény fiút, itt áll 30 évesen és már csak múltja van, jövője meg semmi ehhez képest.
Tekla
@zsizsike: De lesz jövője. A Hankis családból származik, a Wikipédián ott van, hogy milyen közép iskolába járt.
Más rátermett nem lévén már 15 évesen ő rendezte a közlekedést?

" Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola kitűnő érettségijét követően 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gazdaságtudományi Karán, ahol 2010-ben szerzett közgazdász végzettséget, regionális település- és területfejlesztési szakirányon.[4][5]
Civil pályafutása

2000-ben, 15 évesen a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület alapító tagja, 2002-től elnökségi tag"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.