Tegnap kezdődött a boltok vasárnapi zárva tartásnak parlamenti vitája – stílusosan este tíz órakor, hiszen a politikus akkor is kezét-lábát töri ám. A KDNP eszement ötletét már a Fidesz is támogatja, és, hogy mennyire világtalan félnótások avatkoznának az emberek életébe, azt az alábbi két bekezdés tökéletes mutatja. Shopizás helyett erősödő társadalmi kapcsolatok, az internet egy nagy kocsma, a gyerek meg majd legalább nem gépezik, amikor sokkal hasznosabb a családdal a kertben hátrafelé nyilazni.

A nagy megállapításokat azonban így sem kellett mellőznünk. Kezdésképp például Harrach Péter azzal mutatta be a törvényjavaslatot, hogy "a szabad vasárnap lehetővé teszi a társadalmi kapcsolatok ápolását", valamint azzal, hogy szerinte a javaslat nem a vasárnapi vásárlást kívánja korlátozni, hanem a munkavállalókat védi. Szót ejtett arról is, hogy sokan a neten mondtak véleményt a KDNP tervéről: szerinte a virtuális világot sokan kocsmának tekintik, ahol átordibálnak a szomszéd asztalhoz.

Tállai András államtitkár azt elismerte, hogy ha valaki vasárnap úgy töltené együtt az idejét a családjával, hogy boltban vannak, akkor az számára érdeksérelem. Szerencsére erre is talált megoldást: annak az embernek "más programot kell találnia, neadjisten azt is a családdal együtt". Ami már csak azért is jó lehet, mert – mint Bányai Gábor fideszes vezérszónoktól megtudtuk – minél több időt töltünk el gyerekeinkkel, annál értékesebb emberek lesznek belőlük, nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket.

(Innen.)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hofit idézem:
" Csak ugy ömlik a sz@r a szájukból..."
Még egyszer mondom: Hofit idéztem ! :-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nekem ne ugasson bele egy embertelen, álkeresztény hulladék sem, hogy mivel töltsem a vasárnapomat!
Bercifiu
Az újonnan induló KÖZTV mutogatja a képviselőket, hogy vasárnap hogy idomítják a vak komondort, a család kézen fogva megy a mádi szolölbe , virágot visznek Horthy szobrához, majd délután megnézik Lőrinc barát hizlaldáját, hátha őt is bent találják a karámba.
Halgató
Jobb lett volna, ha meg sem szólalnak. Azok beszélnek a család együttlétéről akik"verik a feleségüket, megcsalják és a hétvégéjüket azzal töltik, hogy az Eu-s pénzből épült dolgok átadásán villognak mintha ők lennének a jótevők.
Szimba
"mint Bányai Gábor fideszes vezérszónoktól megtudtuk – minél több időt töltünk el gyerekeinkkel, annál értékesebb emberek lesznek belőlük, nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket."- a minél több időt töltünk el gyermekeinkkel - már megvalósítottátok a munkanélküliséggel, nem kell ahhoz plusz a vasárnapi zárvatartás. Plusz a közmunkával, ami nem tudom hogy járul hozzá a gyerek értékesebb emberré válásához.
Szimba
"nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket" - egyben igazad banyai gabor, ne a királyi tv előtt töltsék az idejüket, de vannak ám más értékesebb csatornák is ezeknél egy gyerek számára, mint pl. az ismeretterjesztők. Számítógép? Internet? Nektek ez, mint ördögnek a tömjén. Lsd. Facebook-on terjed manapság a felhívás a tüntetésekre és milyen eredményesen.
És a gyerekeknek szóló játékok szg-en igenis segítik az ügyességüket, fejleszti a logikájukat.
kkalman
Hányhatnékom van már ettől az álkeresztény csürhétől. Mindenbe beleütik az orrukat, mintha csak ők tudnák, hogy nekünk mi a jó. Remélem a gyehenna tüze emészti el őket a haláluk után, hogy még véletlenül se támadhassanak fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.