Közel kétmillió forintért vásárolt könyvritkaságokat egy budapesti árverésen Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke – írja a Blikk.

Kósa Lajos 15 antik könyvet vásárolt a Központi Antikvárium pénteki árverésén összesen 1,7 millió forint leütési áron, ami a 15 százalékos jutalékkal együtt a kétmilliós vételárat is megközelítette - írta a Blikk. A lap szerint a Fidesz alelnöke nem kívánt nyilatkozni a szerzeményeiről.

A politikus 280 ezer forintot fizetett Luther Márton 1532-ben kiadott adventi prédikációjáért, 240 ezerért vitt el egy Füst Milán által Radnótinak dedikált verseskötetet és 220 ezer forintot áldozott egy Radnóti Miklós könyvtárából előkerült Márai Sándor-könyvre, amelyben a szerző a szegénységhez ad egyfajta használati utasítást. 

Először egy 1843-as mérnöki munkáért szállt harcba, de 50 ezer forintnál kiszállt a licitből. Pár percen belül már két Csokonai-, egy Dugonics-, valamint egy 18. századi énekeskönyv tulajdonosa lett több mint negyedmillióért. Félmillió forintnál lemondott József Attila Nagyon fájcímű dedikált verseskötetéről.

Végül összesen 15 antik kötetet vitt el a Fidesz alelnöke összesen 1,7 millió forint leütési áron, ami a 15 százalékos jutalékkal együtt a 2 milliót közelítette – olvasható a lap cikkében.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Na, ez az igazi urizálás! A billegő asztal/ágy lába alá olcsó könyv is megtenné...:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Tegnap , meg ma reggel azzal etette a jó népet hogy ismerősnek vásárolta a könyveket csak már ő maga se tudja mikor mit hazudott!!!
Ha volna 2 millióm antik könyvek vásárlására biztos hogy egy kósára bíznám az üzlet lebonyolítását!!! (nem véletlen a kis betű, a pógár még ennél a betűnél is kisebb)
tivoli
@m.macskosz: ma, 07:25
A BTK szerint van.
Bercifiu
Miért baj az, hogy Lajos tud olvasni?
Beolvasni úgysem fog.
m.macskosz
@tivoli: Ez jó hír, akkor már csak azt kell megoldani, hogy a Jóskát, a Marcsát, a sógort, komát, ángyot, pityipalkót is le lehessen amortizálni anyagilag, mivel ezek gyönyörűen leosztják a lóvét. A Kajmán szigeteki, meg egyéb bankszámlák zárolása is kétséges. :(
tivoli
@m.macskosz: ma, 18:26
Azért jobb ha befektetnek, mert az legalább itthon marad. Az egyéb bankszámlák meg HUSSS, volt, nincs.
Desischado
@mate03: Ez a nyomorék csak azt nézi, hogy MENNYIBE KERÜLTEK, ÉS VILLOGHASSON VELE, de az nem ér fel az agyáig, hogy az eszmei értéke felbecsülhetetlen! Ha én legalább csak elolvashatnám, de boldog lennék! Szellemi kincsek tárháza! De kóser alajosnak ez magas. Neked, és nekem, és sok más embernek nem. Értjük egymást most is, kedves Mate! Jó, hogy legalább nekünk ne pénzzel megvehető kincseket jelentenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.