A kormány azzal próbálja menteni az utóbbi évek diplomáciai ámokfutását, hogy látványosan nyalni kezdett Németországnak.

A vs.hu elemzése szerint az amerikai diplomáciai botrány kirobbanása óta komoly energiákat öl a kormány abba, hogy a németekkel minél jobb kapcsolatot alakítson ki.

A cél ezzel az lehet, hogy Angela Merkel ernyője alatt vészelje át az egyre erősödő diplomáciai viharokat Orbán.

A húzd meg – ereszd meg taktika, vagy a jól ismert orbáni pávatánc egy új terepének tekinti tehát Németországot Orbán Viktor.

A Fidesz vezetői egyre gyakrabban beszélnek a német barátságról, az ezzel összefüggő programokra egy év alatt másfél milliárdot akarnak fordítani.

Na, ki bujkál Merkel asszony szoknyája mögé?

Orbán, illetve külügyminisztere, Szijjártó Péter a németországi szerepléseket használta fel arra, hogy kedvezőbb nemzetközi képet alakítsanak ki a magyar kormányról. A német lapoknak adott interjúkban arról beszéltek, nem közelednek az oroszokhoz. Magyarázni kezdték Orbán tusnádfürdői beszédét is, eszerint a kormány nem tekinti követendő példának az olyan illiberális országokat, mint amilyen Kína vagy Oroszország.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@wagabund: Naja, gondolom tahókirály ragadta meg Merkel kacsóját némi nyáladzásra. Szokott ilyet tenni a parasztja, Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnökének kezét is megpróbálta összenyálazni, de hiába, ahogy Böjte Csaba édesanyjáét se sikerült.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@human: Nézd meg Volvós linkjét! Behaltam rajta!
Amúgy meg nyalizhat, de a Kancellár asszony okos nő, régóta átlát már a csuti hazugon!
coyote3
Putyinnál nem jött be a nyócegyezés, most nyalni próbál...:))))))))))
Ludas Matyi
@Desischado: miröl beszelsz? A Merkel egy okos asszony lenne. A nagy ßart! Ahogy az Orban nyal a Merkelnek ugy nyal a Merkel az Obamanak es az USraelnek! Ez egy nagy pervers csalad, mindenki kindenkinek nyal!
Ludas Matyi
@wagabund: a nagy ßart urinö. Egy szemet besugo stasi spizli volt aki szazakat küldött börtönbe a volt NDK-ban. A Code neve Erika volt. Es öt sem a nemet nep valasztotta meg, hanem az USA es az USrael!
spu00
Tényleg, Önöknek mi a jó? Kell a német cégek által biztosított munkahelyek, a cégek által megtermelt érték/GDP/, kell az orosz gáz, olaj, az élelmiszer export és még sorolhatnám tovább amit az Orbán kormány pátyolgat. Önök ezek helyett mit tennének? miből lenne bevétele az országnak? az 1989-ben itt hagyott technológiai fejlettségünk által termelt cikkek eladásából? Tudják-e egyáltalán, hogy a 45 éves megszállás mennyire vissza vetette az országot nyugathoz képest? Én naivan azt hittem, hogy 10 év alatt betudjuk hozni lemaradásunkat, tévedtem, a jelenlegi állapotban még min.20 év kell, de ha maradnak az elmúlt 25 év történései, akkor 60 év is kevés lesz. S ezek nem történelmi események hatása miatt, hanem egyértelműen a magyar emberek hozzá állása miatt következett, következik be. Hajrá, lehet választani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.