A szélsőjobbos bálványimádók pártja örül, hogy bár csak évekkel kérésük után, de Kövér László, az Országgyűlés elnöke "végre" eltávolíttatta a képviselői irodaházról is az Európai Unió lobogóját.

Az örömről és beteljesedésről a párt szombaton tájékoztatta az MTI-t. A Murányi Levente, az ’56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója és Novák Előd, a Jobbik alelnöke által jegyzett közleményben azt írták: az Országgyűlés a nemzeti szuverenitást megtestesítő legfőbb népképviseleti szerv, így álláspontjuk szerint ott különösen indokolatlan egy idegen zászló, pláne egy olyan "birodalomé", amely "a nemzetállamok felszámolására törekszik".

Mint írták, 2012-ben figyelemfelhívásként azért is távolították el az Országgyűlés irodaházáról az unió lobogóját, mert szerintük a házvezetés – megkerülve a jogalkotói szándékot – egyfajta túlbuzgóságból tartotta kint a "gyarmatosító szimbólumot", holott az EU-zászló közintézményeken való közzétételét "sajnálatosan" előíró törvény még 2004-es elfogadásakor is kifejezetten kivételként szerepeltette az Országgyűlés épületét. Szerintük az MSZP–SZDSZ-kormány idején hozott törvény így az MSZP tiltakozását is "hiteltelenné teszi" az EU-zászló ügyében.

A közleményben emlékeztetnek egy másik nagy tettükre is: a Jobbik javaslatára cserélték le az uniós zászlót az Országház homlokzatán székely zászlóra, a plenáris ülésteremben és most az irodaházon magyar lobogóra. Azonban a Jobbik a Parlament legrangosabb tárgyalóterméből, a delegációs teremből is szeretné eltávolítani az EU zászlaját, ami előtt el szokta foglalni helyét Kövér László a Házbizottság ülésein is. Azt is javasolják, hogy címeres magyar zászlóra cseréljék a mostani trikolórokat.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balambér
Javaslom tiltakozásképpen - visszamenőleges hatállyal - minden fideszes és jobbikos EU képviselő fizesse vissza kamatostul a már felvett, az EU, mint gaz gyarmatosító által kifizetett minden pénzbeli és természetbeli járandóságát.
A jelenlegi EU képviselők pedig azonnal mondjanak le a mandátumukról és térjenek vissza pártjaik kebelébe.
A kormány tagjai pedig minden offshore számlájukról utalják át az EU számlájára az összes ellopott EU-s pénzt.
Nehogy már összemocskolják habtiszta kezüket ezzel a koszos pénzzel. Hiszen Pintér "őr-úr" szerint nálunk már nincs is korrupció.
Tessék, lehet érte tenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
A jobbiknak hála tegnap a fidesz megszavazta a trafikmutyi folytatását...A jobbik jólenne ha rohadt nagy kussban maradna...bedolgoznak a fidesz alá. Köpködnek az EUra de azért a fizetés jó onnan is.
volvós
@szandokan: ma 01:05
...azért ne igyunk elöre a róka börére !!
Vannak még a politikában spontán meglepetések,
lásd 1989-90 ben Románia ( Csaucseszku ) :-))
szandokan
@volvós: Azért én azt nem szeretném...
volvós
@szandokan: ...Hidd el én sem, de a szegény ember ha igy dönt, márpedig
többszáz ezer családról van szó, hát minden elöfordulhat...és a " karhatalmi
erök " a NÉP mellett lesznek, mert a NÉP gyerekei !!
Yoda69
Az emberi gyengeseg jele egy targyon bosszut allni. Ha kover disznonak baja van az EU-val mondja meg szemtol szembe, nem pedig ilyen sunyi, alantas modon jelezni. De persze ez a fideSSes mentalitas, mi mast is varhatnank ettol a maffia bagazstol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.