Tárnok lakói is olcsóbban és kényelmesebben autózhatnak a jövő évtől az útdíjrendszer változásainak köszönhetően – közölte a nem egészen 10 ezres lélekszámú pest megyei település polgármestere.

Szolnoki Gábor (Fidesz-KDNP) azt írta: Tárnokról eddig csak díjköteles szakaszokon lehetett eljutni az M7 autópálya fővárosba, Érdre vagy Székesfehérvárra tartó, jelenleg még díjmentes részeire. A nagyközségben élőknek ezért mostanáig a közel 43 ezer forintos országos éves matricát kellett megváltaniuk a sztrádahasználatért.

Az újonnan bevezetendő éves megyei matricákkal ez a költség drasztikusan csökken; a tárnokiak januártól mindössze 5-10 ezer forintért autópályán juthatnak el kiemelt úti céljaikra.

Érd megközelítése ezzel gyorsabbá és biztonságosabbá válik: míg az autópálya elkerülésével 15 perc alatt érhető el a kistérségi központ, az M7-esen ez az út három perc alatt megtehető. Tárnok Önkormányzata ezért egyetért az útdíjrendszer változtatásával, és támogatja a tárnokiak számára is olcsóbb megyei matricák bevezetését – közölte Szolnoki Gábor, a Pest megyei település polgármestere.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Dr. Felipe: Teljesen igazad van! Bocs., de én csak magamból indultam ki: Bp.-Tárnok viszonylatban. Az én kényelmemtől függetlenül nem értek egyet az autópályák bevezető szakaszaira az utdij kiterjesztésével! Elviekben nem értek egyet a költségvetés ujabb és ujabb adóival, vagy azok kiterjesztésével, még akkor sem, ha ezek némelyike csekély mértékü. Lehet, hogy véleményemmel egyedül maradok, de ezek pontosan a rezsi-csökkentés "árukapcsolása"-inak tartom. A szolgáltatók nyomott áron kell adjanak mindent (viz,vill.,gáz,stb.), veszteségesek lesznek, igy a költségvetésbe sokkal kevesebb pl. társasági adó folyik be. Hát többek között ezt kell pótolni az uj adókkal (2014-ben ha jól emlékszem 73 féle van!).
Dr. Felipe
@eszegfu: Pontosan erről van szó. Hülye volt aki úgy gondolta hogy a rezsicsökkentést nem veszik vissza más adók formájában.
papa.49
@eszegfu: Kedves barátom ez a új sarc mindenkinek az érdekét csorbítja akár ott lakik azon a helyeken akár csak átakar menni Pest felől Budára, és nem kíván részt venni a városi forgalomban...
A kutya itt van elhantolva, a világon sok nagy városban megépítették az elkerülő körgyűrűket és pont azért hogy ne a városok belsejében legyen az átmenő forgalom, ezzel viszont most visszatolja a fütyisz a környező települések útjaira az átmenő forgalmat, ehhez még tegyük hozzá hogy nagyon sok helyen át is építették a volt főutakat, mesterségen szűkítve az áteresztőképességet, na majd ott lesz ,,ereszd el a hajam,,...
Tovább boncolva az ,,élőhalottat,, az is kiderül mi is az igazi célja evvel a kontár elkurmánynak, az hogy ,,ne mászkáljunk, maradjunk a seggünkön,, oszt.jónapot!!!
eszegfu
@papa.49: Egyetértünk mindenben, csak én egy kissé földhöz ragadtabb vagyok, igy nem tudtam a messzebb menőbb esetleges következményeit észrevenni, leirni meg még amugy sem.
eszegfu
@Dr. Felipe: Nekem a legtöbb ismerősöm nem hiszi el, hogy a rezsicsökkentés NINCS ingyen! Valahol meg kell fizetni, méghozzá akár a sokkal többszörösét.
papa.49
@eszegfu: Tudod én meg még mindig dolgozom szerte az országban és valahogy xarul érintene ha mondjuk 3-5 megyei matricát kellene vennem...
Most se veszek matricát mert én már ne akarok száguldozni, nekem jó az is ha 10-20 perccel később érek oda ahová igyekszem, persze a városokat elkerülő utakat használom hiszen nem akarok 500-1000 méterenként lámpára várni, pedig ha bevezetik kénytelen leszek én is bemenni a városokba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.