A kormány jelenlegi adópolitikája miatt a Spar jövőre elhalasztja 8 új üzlet megnyitását, illetve országszerte mintegy 30 áruház korszerűsítését, felújítását. Az elmaradt beruházások miatt nagyjából 600 új munkahely nem jön létre. A Spar magyarországi vezetői erről ma beszéltek Budapesten.

A bejelentés szerint nem fog teljesülni az 59 millió eurós beruházási terv, amely révén új munkahelyeket teremtett volna a cég, ehelyett a Spar Magyarország is a jövőben a franchise hálózat bővítésére törekszik, amivel enyhíthetnek a megemelet sarcokon. (Jövőre nagyjából a 30-szorosára – 325 millió forintról 9 milliárd forintra – nő a kiskereskedelmi hálózat által fizetendő élelmiszerlánc-felügyeleti díj.)

Az eredeti elképzelések szerint a Spar 59 millió eurót fektetett volna be Magyarországon jövőre, ehelyett mindössze azt a három üzletet nyitja meg Budapesten, amelyre már szerződéses kötelezettségei vannak.

A vasárnapi zárva tartásról Heiszler Gabriella cégvezető azt mondta: a forgalmuk nagyjából 8 százalékát realizálják vasárnap. A vállalatnál abban bíznak, hogy a forgalom áttevődik a hét többi napjára, és így a bevételük nem fog számottevően csökkenni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mondtam már, ami még működik ebben az országban,
ezek a rohadékok azt is tönkreteszik !
Csak közmunkás kell és azok is csak akkor kapnak munkát, ha erre
a moslék kormányra szavaz, mert különben éhen dögölhet !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Érdekes módon nem kimegy, hanem változtat a formán. Ennyire jó nekik itt? Nem tudom, hogy mennyire vannak informálva, hány száz tonna élelmiszert vonnak ki a forgalomból évente a romlott minőség miatt? tiltakozzanak, ne tiltsák el a forgalmazásból ezen termékeket, Önök ezt szeretnék fogyasztani. Mit gondolnak ezen tevékenységek nem kerülnek pénzbe? az áruk maguktól jelentkeznek, hogy romlott vagyok? Támadni mindenért, amig nem kerülnek kórházba, temetőbe ? akkor meg sírnak, hogy miért nem voltak szigorúbbak.
miazavalami
@mate03: Honnan veszed hogy a multik jó pénzért felvásárolják a kistermelők áruit?
mate03
@miazavalami: Mert tudod nekem is van egy kiskertem! Ha salátából, zöldségből ,gyümölcsböl, feleslegem van,én is ott szoktam eladni!
miazavalami
@mate03: Nekem nagy kertem van, de nem veszik meg olyan áron hogy nekem megérje.
mate03
@miazavalami: Akkor piacolj vele! Ha neked a benzin ára meg az álldogálással együtt megéri!
miazavalami
@mate03: jUjj!
Túl sok van..., néha a sok is rossz.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.