Kárenyhítési alapot állít fel a kormány a Széchenyi Bank betéteseinek – közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Matolcsy György jegybankelnökkel közös sajtótájékoztatóján.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a Széchenyi Bankban – amelynek tevékenységi engedélyét visszavonta a Magyar Nemzeti Bank, és elrendelte a végelszámolását – 49 százalékos a magyar állami tulajdon.

A kárenyhítési alapot a Nemzetgazdasági Minisztérium kezeli majd, és annyi pénzt tesznek bele, amennyi a Széchenyi Bankban lévő állami tulajdon "felelősségének" megfelel – mondta Orbán Viktor.

Tájékoztatása szerint ez a kárenyhítési alap legalább 5-5,5 milliárd forintot jelent majd.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Merre is ment a Széchenyi-bankból a pénz?
Most a többi bank és a kormány, azaz a mi pénzünkből kapnak a betétesek - egy bizonyos határig - kártérítést.
Az MKB-ba ugyancsak a mi pénzünket teszi bele a "Főzseni", hogy jó kövérre tömve majd legyen mit újra lenyúlniok azoknak, akik eddig is azt tették, miután közel vannak a tűzhöz. Ez a hülye magyr meg tűri!
Nem elég a számtalan adóemelés - ami nem megszorítás!!! - még az ilyen tündérruhába bújtatott szép mesék is a mi pénzünkről szólnak.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
1magyar
Nem a kimentett pénzeket kellene visszapereleni??? Azt olvastam,hogy 3 milliárdot adtak már eddig is bele és magáncégekbe mentették ki a pénzt.
Dr. Felipe
Na ezzel kb. el is fogy a devizatartalék. Aztán 2015 ben itt áll az ország egy szál faxban.
nyanya001
Nem kellene ezt a Töröcskeit egy kicsit hűvösre tenni ?

Komoly gondok támadtak a főleg Zala megyében működő Széchenyi István Hitelszövetkezetnél, az MNB ugyanis visszavonta működési engedélyét, a szövetkezetek integrációja pedig kizárta tagjai közül. A betéteseket ismét az OBA kártalaníthatja. Az ügy külön érdekessége, hogy az év elején csődbe ment Körmend és Vidéke Tsz. és a héten felügyeleti intézkedés alá vont Széchenyi Bank után ez már a harmadik olyan gondokkal küzdő hitelintézet, amely Töröcskei István ÁKK-vezér érdekkörébe tartozik: Töröcskei a szövetkezet elnöke.
Hofipisti
@nyanya001: Vas- és Zala megye határa. Ott Boros Imre a "földesúr", akinek még vasúti megállót is építettek a birtokához. Érdekes egybeesés? atlatszo.hu/2013/04/02/kis-oligarchatarozo-torocskei-istvan/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.