Kaposvár 400 millió forintot kért és kapott a kormánytól, amely partnerként tekint a településekre, önkormányzatokra – jelentette be a város polgármestere keddi kaposvári sajtótájékoztatóján.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az összeget négy fontos cél elérésére fordítja a somogyi megyeszékhely.

Részben az önkormányzati tulajdonban lévő tömegközlekedési cég hiányát enyhítik a pénzzel, hogy ne kelljen a járatszámot csökkenteni, és továbbra is a jelenlegi áron lehessen jegyeket, bérleteket vásárolni.

Az összeg egy részét uniós pályázatok előkészítésére fordítják. Egyebek közt ennek keretén belül készíti el a város a terveit a Csokonai-fogadó 1,6 milliárd forintos felújításáról.

Jut pénz a kamerák számának megduplázására is a következő év első feléig. Kaposváron eddig 80 kamerát szereltek fel 90 millió forint értékben.     Végül a már elindult gyógynövényprogramját kívánja bővíteni a város, ahhoz válogató, szárító berendezésekre van szükség. Kaposvár tervezi beindítani szociális szövetkezeti formában a zöldségtermesztést is.

"A célunk közös a kormánnyal: mindenki dolgozhasson az évtized végére, aki munkával szeretné biztosítani önmaga és családja megélhetését" – fogalmazott Szita Károly.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Úgy gondolják ezek az idióták, ha dobnak egy kis gyöngyöt a "disznóknak" akkor ezzel megállítják a párt zuhanását. Hát ennyire nézik butának a magyarokat.
mekkelek
A kormányn nem csinál pénzt, ez az adófizetôk pénze. 80 kamera 90 millió forint értékben nem volt kicsit drága?
pbalage
@mekkelek: ezek már 640x480-as kamerák, nem a 320x200-asok! :)
kamazuka
@mekkelek: Kellenek a kamerák,hogy a nagy márciusi forradalmat élőben nézhessék a légópincékbe menekűlt zsiványok!
Miután Petőfi elmondta a Nemzeti dalt,és 3x skandáltuk a rabok legyünk vagy szabadoka,és többedszer is kiszabadítottuk Táncsicsot börtönéből.Bem apóval együtt a tata kerékpároszászlóajl,és a nyékládházi lovassággal egyesűlve kimondhassuk,..Az oroszok már a spájzban vannak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.